Live de la Webstock

‘neataaa!

„Noi avem libertatea sa scriem ce vrem.” Ne spune Cabral si ne cearta de trezire. Cum ne vedem noi bloggerii pe noi si cum vorbim despre noi, ce scriem si cati alegem sa aratam lumii ca „protestul pt Rosia nu e protestul hipsterilor” sau sa ne implicam cu un rezultat dincolo de ecran.

Tudor Giurgiu ne zice de acei indivizi pe care ii vezi mereu la premiere, chiar si prin strainatate, ca au o constanta si se pare ca lui ii sunt dragi. Se pare ca prin 2000 Romania nu prea facea filme. TIFF-ul a inceput cu un prim raspuns „da” urmat de 3 luni in care li s-a spus „nu”. Siii… Dancu i-a ajutat cu niste bani chiar la inceput.

Irina Nistor incepe cu o poveste de demult despre cenzura si cum pica filmul la replica „I’m as mad as hell”. Ajungem in prezent si ne spune ca-si cauta mentor pt a-si face un blog. :)) „Chiar daca suntem alta generatie, si noua ne plac filmele la fel de mult si citim la fel de mult ca voi.”

Mirela Bucovicean ne-a zis subtil ca nu prea stim multe despre moda :)) „No, it wasn’t a question.” 🙂 Molecule F a inceput in 2010 cand toata lumea se panica ca nu sunt bani. Si are dreptate „suntem o natie de super pasivi”, care in plus comenteaza de cel care face! Iar daca vrei sa-i multumesti pe toti, va fi cu siguranta reteta esecului. 😉

Partea a doua incepe cu Markus Lause de la Vodafone care vrea sa ne transforme pe toti in adevarati antreprenori. 🙂 Traim vremuri revolutionare in care toata lumea vrea sa fie conectata, iar pe viitor ne vom educa copiii cu ajutorul lumii digitale. Si are mare dreptate cand spune ca la Starbucks trebuie sa inveti un nou limbaj pt a-ti comanda o cafea. :)) Cu toate astea, in cafenele nu stiu nimic despre tine, daaar online… ei bine, stiu multe. 🙂

Recapitulam procesul creativ si cum ajunge o idee de la client la agentie si invers. Un startup din Berlin s-a intrebat unde exista probleme in acest proces si a ajuns la concluzia ca nu ai de unde stii daca oamenii de la creatie din agentia respectiva sunt cei mai creativi din lume. Jovoto ii spune.

Tot din Germania ne mai prezinta o idee care rezolva problemele oamenilor simplu si rapid. DriveNow schimba modul in care gasim, folosim si platim masinile de inchiriat. Au pus masini peste tot in Berlin, Munich si Dusseldorf pe care oricine le poate gasi la o distanta de max 500 m de unde se afla, o deschide cu smartphoneul si plateste la minut, iar la final o lasa unde vrea. Vorbim mai putin de a detine produse si mai mult despre a le imparti, a le inchiria.

Cristina Bazavan ne poveste despre ce a invatat legat de muzica clasica si cum oricine o poate intelege si nu e neaparat nevoie sa ai o cultura vasta in domeniu. Putin Vunk si despre viitorul show in care sa ne asteptam sa vedem ceva ce nu s-a mai facut in Ro, cam de vreo 20.000 euro. Ne sfatuieste ca atunci cand avem o idee in care noi chiar credem sa continuam, chiar daca ceilalti ne fac nebuni.

Serban Enache de la Dreamstime trece printr-o scurta istorie a fotografiei, inclusiv in relatie cu digitalul. Funfact: in ultimul an s-au facut mai multe foto decat in toata istoria ei. Griji la ce foto folosesti in munca ta ca s-ar putea sa ai scandal cu fotograful sau chiar cu modelul. Trilogia Fifty Shades of Grey foloseste imagini de la Dreamstime, un exemplu dintre cele mai celebre. La fel cum ni se spune din partea celor care sunt doers, important cand incepi ceva este entuziasmul.

Invitatul surpriza de pe program este de fapt o doamna speciala. Mia Scarlat, o femeie care a luat de pe strazi 30 de copii, iar acum ii ajuta sa mearga la scoala si sa se educe. Ne vorbeste despre o lume care de multe ori e departe de noi si poate am vrea sa nu fie. De asta poate e important sa existe persoane ca dansa, care sa-si dedice viata inspre cei care nu pot singuri. Ajuta copii care nu stiau ca exista luna pana la 4 ani sau care nu stiu sa zambeasca… Pana la finalul prezentarii am ramas toti fara cuvinte. Cel mai important este cum putem noi ajuta organizatia dansei, Mia’s children.

Am trecut la partea de sesiuni din care eu am ajuns la cea de blogging & social media. Monica Jitariuc ne da tocmai 13 pasi de baza de care ar trebui sa ne ingrijim inca de la inceput. Despre care am ales sa va povestesc intr-un articol viitor.

Add comment

Citește direct în Inbox

+ cele mai recente articole
+ alte info faine
+ premii numai pentru abonați