Walk of shame

The morning after e rusinoasa si da, si nu. Daca esti dispus sa faci schimbarea aia despre care tot vorbesti nu e, dar daca o insotesti de un walk of shame e cea mai rusinoasa.

Am gasit interpretarea foarte faina a unui moment esential. Ii spune the morning after si se refera la a doua zi dupa ce ai luat o decizie. De maine ma las de fumat. De maine ma duc la sala. Maine imi fac programare la stomatolog. De maine incep sa scriu. Poate nu ai aceleasi planuri de mobilizare de forte, dar cred ca exista ceva ce crezi ca vrei sa faci, dar nu te-ai tarat destul de tare inca incat sa te si apuci.

Stiti voi ca the morning after se refera la o mahmureala crunta sau la o noapte petrecuta la altcineva acasa. Iar la fel ca in cazul acelui scenariu si in cazul planurilor marete se prea poate sa ai parte de the walk of shame.

Ce se intampla de fapt? Vrei mult de tot o schimbare, iti imaginezi cum ar fi viata ta dupa si iti place ce vezi. Ai impresia ca poate fi mai buna decat actuala, doar de aia o vrei. Iar seara tarziu chiar crezi ca poti si ca e simplu sa incepi sa faci, sa schimbi sau, dupa caz, sa renunti. Numai ca dimineata la 7 cand iti suna ceasul chiar nu iti arde de iesit afara la jogging inainte de job. Seara in loc sa iei cina in fata unui film usor de ce naiba te-ai chinui sa faci ce fac fetele alea cu ani de antrenamente in spate?

Dar nu vorbim numai de planuri de autodezvoltare. Atatea proiecte si evenimente care se intampla in jurul tau nu ar fi existat daca toti, tot timpul am spune ca nu e graba, de maine. Atatia oameni care au realizat cate ceva nu ar fi facut nimic daca toata lumea a doua zi dupa betia aia plina de inflacarare ar fi ramas in pat. Un exemplu foarte bun in acest sens este Decat o Revista. Cea mai buna revista de la noi, dupa cum ii spun eu. O publicatie independenta, care toata activitatea, inafara de 4 oameni angajati, si-o sprijina prin donatii, mai ales de timp – voluntariat: articole scrise, fotografii, ilustratii, mobilier de redactie. Nu am fi avut atatea materiale faine daca dupa berea aia, unde oamenilor le-a venit ideea, cel care s-a trezit primul nu dadea primul mail catre toti.

Astea sunt cazurile fercite. Cand ma las de fumat si nu mai imi cumpar tigari. Dar cate discutii nu ai avut cu prietenii in care hotarati ferm ca de maine … ? Iar de maine fiecare va iertati reciproc pentru ca niciunul nu a facut nimic. Trist. Am putea sa-i spunem the walk of shame. Dimineata aia in care te trezesti dupa o decizie luata si nu faci absolut nimic. Stii ca si maine e o zi, deci nu conteaza. Doar ca peste un an vei fi exact unde esti acum.

0

Andra Magda

În fiecare zi de 11 trimit prietenilor o listă cu ideile principale extrase din materialele recomandate de mine, pe o anumită temă. Ușor de parcurs, ușor de reținut, alături de surse. Deseori sunt articole, uneori video, alteori recomand și cărți. Dacă vrei să ajungă și la tine, te poți abona aici.

păreri / obiecții / comentarii

Andra Magda

Scriu despre ce învăț și ce îmi doresc să ajungă la cât mai multă lume. Licențiată în Psihologie, lucrez ca om de comunicare în industrii creative și educație. Blogul și newsletter-ul sunt proiecte personale și egoiste, care mă ajută în munca mea. Nu cred în alb sau negru. Iubesc iarna.

Și mai multe colecții

Lista de la 11 dimineața

În fiecare zi de 11 trimit prietenilor o listă cu ideile principale extrase din materialele recomandate de mine, pe o anumită temă. Ușor de parcurs, ușor de reținut, alături de surse. Deseori sunt articole, uneori video, alteori recomand și cărți.


Articole viitoare