Voluntarii împăduresc țara

La propriu.

Primul anunt pe care l-am facut despre acest proiect a fost pe twitter, spuneam ca „anul voluntariatului + anul padurilor = fapte bune in Ro”. A fost si motivul pentru care mi-am facut cont, am primit si primul meu retweet. De atunci si pana acum proiectul a evoluat foarte mult, iar ideile care erau in faza incipienta au prins viata.

Acum cateva zile am fost foarte incantata sa vad ca Blogal Initiative sustine miscarea nationala de impadurire, Plantam fapte bune in Romania. De asta am ales sa va povestesc putin despre proiect.

Sa o luam de la inceput, oamenii de la PFB in Ro au ca obiectiv principal impadurirea a 300 de hectare. In plus au inceput sa lucreze la realizarea unei harti virtuale cu toate zonele despadurite din tara. Acum deruleaza doua campanii, care sunt cel putin interesante.

Pe de o parte avem Padurea Social Media, care are ca scop principal implicarea oamenilor activi din online, pentru a putea impaduri o suprafata de 6 hectare din judetul Ialomita. Asta inseamna cu cat mai multe posturi pe bloguri, facebook si twitter cu atat mai aproape de realitatea va fi padurea din comuna Armasesti.

Cea de a doua campanie se numeste Colectia faptelor bune. Asadar daca cunosti oameni care fac fapte bune, poti sa le arati aprecierea ta desemnandu-i in campania celor de la PFB in Ro. Mai ai timp pana pe 7 octombrie.

Dupa toate lucrurile bune pe care oamenii astia le fac pe baza de voluntariat, nu mai ramane decat sa te implici si tu in miscare. Poti oricand se te alaturi echipei, deoarece cauta organzatori in fiecare judet.

Plantarile incep in aceasta toamna in cateva judete. In Cluj padurile vor aparea din primavara anului viitor. Bineinteles, asta se va putea realiza cu ajutorul implicarii tale.

Toate astea se intampla in fata refletoarelor. In culise, i-am cunoscut pe cativa dintre cei care lucreaza la proiect si va spun ca sunt tare motivati sa iasa bine. Sau mai mult decat bine, sa iasa ceva de amploare. Eu ii sustin de la distanta si sper sa nu-si piarda din vointa, sa continue sa planteze fapte bune in Romania.

1 comment

Citește direct în Inbox

Nu uita să te abonezi la Newsletter. Îl primești max. o dată pe săptămână.