Vara asta: Peninsula!

Intr-o zi din sesiune, m-a apucat dorul de Peninsula. A fost fix in perioada in care „toata” lumea se panica in legatura cu festivalul de anul acesta. „Toti” isi faceau griji ca nu se mai tine. Nimeni nu a anuntat nimic, nici perioada, nici trupe.

In mintea mea era ceva de neacceptat. Exact cum s-a intamplat cu nota de la Neuro, pe care profu’ nu mi-a semnat-o decat cu o saptamana inainte de licenta sau cu testul de engleza, pe care aveam o singura sansa sa il trec. Nici nu ma gandeam sa nu intru in licenta din cauza unor motive atat de stupide. Asa, nici nu ma gandeam sa accept posibilitatea ca anul acesta sa nu fie festivalul. De anul trecut astept sa merg. Nu am fost la mare, nu vreau sa merg niciunde altundeva, doar la Peninsula.

Cu timpul au inceput sa se aseze lucrurile. A fost anuntata perioada. Ne-am bucurat pe de o parte. Dar pe de alta parte, eram inca tristi pentru ca nu vedeam pe lista nici macar o trupa pe care sa vrem sa o vedem. Recunosc. Nu sunt cel mai fanatic fan. Dar am facut din festivalurile de muzica un stil de viata.

Eu impreuna cu o prietena avem filmul nostru de a merge la fiecare concert macar cateva minute in primul rand. Suntem minione amandoua si ne strecuram repede prin multime. Stam acolo fascinate de ce pot sa faca oamenii aia, nu scoatem un cuvant, pur si simplu savuram muzica. Dupa care ne trezim la realitate, mergem la locul unde ii gasim pe ceilalti si dansam fara nicio grija.

Concertul pe care mi-am dorit cel mai mult sa il vad, din toata istoria Peninsula, a fost Kosheen. Tin minte perfect cum prietenele cu care am fost sa bem ceva inainte erau parca la armata din cauza mea. „Vreau sa ii vad si cum intra pe scena.” Anul trecut la finele festivalului, mi-am facut un top personal cu concerte care mi-au placut cel mai mult.

  1. Dub FX
  2. Gorillaz
  3. Europe

Anul acesta, verificand site-ul oficial Peninsula, zambeam tot mai larg cand aparea pe lista cate o trupa pe care chiar as vrea sa o vad. Acum cand lista se afla la ultima varianta, ma incanta faptul ca in fiecare noapte canta cel putin o trupa la care eu o sa fiu pentru cateva minute in primul rand. Asadar iata topul, fara ierarhie, de anul acesta.

Joi: Guano Apes, Palotai, Gojira

Vineri: N.O.H.A., Andy C, Grimus, Les Elephants Bizzares, The MOOoD

Sambata: Iggy & The Stooges, Chase & Status and MC Rage, Luna Amara, Horace Dan D

Duminica: Gentleman and the Evolution, Dub FX

Si acum de ce: pe unii vreau sa ii vad pentru ca sunt din categoria mea de muzica buna (ex: Gentleman), pe altii pentru ca nu i-am auzit niciodata si sunt curioasa de ce pot, mai ales ca au devenit un trend pe la noi prin tara (ex: The MOOoD) si pe altii pentru ca sunt din Cluj si ne plac (ex: Grimus).

Dupa festival facem si topul ierarhic.

2 comments

Citește direct în Inbox

+ cele mai recente articole
+ alte info faine
+ premii numai pentru abonați