Trei motive personale de renunțat la fumat

Am inceput sa ma gandesc la a renunta la fumat acum cativa ani. Am zis ca eu nu ma vad la 30 de ani fumatoare. Si cred ca asa este. In ultimele luni mi se aduna tot mai multe motive pentru care nu mai imi place obiceiul asta (ceea ce este f diferit de “vreau sa renunt”).

Astazi vreau sa va prezint lista cu TOP 3 motive pentru care fumatul nu se merita si cateva efecte negative. Imi amintesc perfect locul unde ma aflam si cu cine eram cand am zis asta cu voce tare. Nici macar nu a fost ceva deliberat, ceva asupra caruia sa fi stat cu liste si argumente. Pur si simplu astea mi-au venit in minte si cunoscandu-ma, au ramas aceleasi peste ani.

In primul rand, am zis, imi afecteaza rezistenta la efort. Imi este rusine sa obosesc dupa cinci etaje (majoritatea se plang dupa trei) sau ca nu mai pot sa alerg. Cand eram in scoala faceam atletism, iar acum, de cand am terminat liceul, am lasat-o balta cu sportul si se simte. Iar fumatul sigur nu ajuta, ba dimpotriva incurca ff tare.

Al doilea lucru care nu imi placea atunci (si nici acum) este ca fumatul imi ingalbeneste dintii. Tin foarte mult la dintii mei si la zambet implicit. Iarasi mi se pare penibil sa vad dinti ingalbeniti de fum la 20 si ceva de ani. La tineri care de altfel au situatie materiale buna si se prezinta OK. Apoi zambesc si nu iti vine sa crezi. Ori nu le pasa, ori chiar au dinti foarte slabi. 🙁

Iar cel din urma a fost ce ne-a spus un prof din liceu, ca la o seprietura mai mare ni se sparg vasele de sange. Eu chiar cred ca se poate la o sperietura mai puternica. 🙂 Poate va vine a rade, dar pe langa ca sunt dintre cei care se sperie usor. :E o exagerare, veti spune multi, dar uneori ai nevoie de cate una ca sa te convingi de ceva.

Aceste trei motive nu sunt nici suficiente, nici foarte convingatoare, dar au rezistat in timp. Sunt dintre cele usoare, pentru ca adevaratele efecte pe care fumatul le are asupra ta sunt mult mult mai puternice.

Textul de fata face parte dintr-o serie prin care incerc sa ma conving ca fumatul este un obicei prost, bun de renuntat. 

Andra Magda

I write about why we do what we do, how we work, failure, personal experiments, creative industries. Get the highlights: the best content I write, read, watch or listen. Monthly.

Add comment

Quotes and updates

Get the highlights

The best content I write, read, watch or listen. Monthly.

Not sure if it’s for you?


Andra Magda

Content Writer with a degree in Psychology, living in the heart of Transylvania.

I write about why we do what we do, how we work, failure, personal experiments, creative industries and send a monthly newsletter.