Tin Men & the Telephone: legătura dintre jazz și aplicațiile mobile

Cum am ajuns aici? Dintr-o discutie foarte interesanta avuta cu un profesor invitat la EFPSA Congress Romania 2014. Printre de ce francezii nu se organizeaza si ce locuri a vizitat, mi-a povestit despre Tin Men & the Telephone, formatia fiului sau pe care urma sa o vada intr-una din calatorii.

Povestea mi s-a parut incredibila, mai ales ca la congres tema in discutie era “development & technology”. El tocmai imi dadea un exemplu real de cum este folosita tehnologia in muzica si inca intr-un mod interactiv si inovativ. Trupa si-a lansat propria aplicatie prin care utilizatorii pot interactiona cu muzica pe care o asculta.

Tin Men and the Telephone is a young jazz trio. They have released their latest album as an app. With this app you can both listen to their music and take part in the performance! You can chat with the pianist during the show, rate a solo, and before you know your ringtone is part of a composition.

Sunt din Amsterdam si trei la numar: pianist, basist si tobosar.

Aplicatia se gaseste atat pe android, cat si pe iphone. Nume de cod: Appjenou. Mai mult, poti interactiona cu formatia in timpul concertelor, din cate am inteles fac multa improvizatie in functie de ce isi doreste publicul prin intermediul aplicatiei. Ideea mi se pare fascinanta si va rog sa imi spuneti daca mai stiti si altele.

Poate sunt un exemplu la categoria tehnologia nu ucide muzica. 😉

Daca vreti sa aflati mai multe, gasiti aici info suplimentare.

cover foto.

1 comment

Citește direct în Inbox

Nu uita să te abonezi la Newsletter. Îl primești max. o dată pe săptămână.