Tin Men & the Telephone: legătura dintre jazz și aplicațiile mobile

Cum am ajuns aici? Dintr-o discutie foarte interesanta avuta cu un profesor invitat la EFPSA Congress Romania 2014. Printre de ce francezii nu se organizeaza si ce locuri a vizitat, mi-a povestit despre Tin Men & the Telephone, formatia fiului sau pe care urma sa o vada intr-una din calatorii. Povestea mi s-a parut incredibila, mai ales ca la congres tema in discutie era “development & technology”. El tocmai imi dadea un exemplu real de cum este folosita tehnologia in muzica si inca intr-un mod interactiv si inovativ. Trupa si-a lansat propria aplicatie prin care utilizatorii pot interactiona cu muzica pe care o asculta.

Tin Men and the Telephone is a young jazz trio. They have released their latest album as an app. With this app you can both listen to their music and take part in the performance! You can chat with the pianist during the show, rate a solo, and before you know your ringtone is part of a composition.

Sunt din Amsterdam si trei la numar: pianist, basist si tobosar.

Aplicatia se gaseste atat pe android, cat si pe iphone. Nume de cod: Appjenou. Mai mult, poti interactiona cu formatia in timpul concertelor, din cate am inteles fac multa improvizatie in functie de ce isi doreste publicul prin intermediul aplicatiei. Ideea mi se pare fascinanta si va rog sa imi spuneti daca mai stiti si altele.

Poate ar fi o idee sa ii chemam anul viitor la Jazz in the Park. 😀

Si poate sunt un exemplu la categoria tehnologia nu ucide muzica. 😉

Daca vreti sa aflati mai multe, gasiti info suplimentare.

0

Andra Magda

În fiecare zi de 11 trimit prietenilor o listă cu ideile principale extrase din materialele recomandate de mine, pe o anumită temă. Ușor de parcurs, ușor de reținut, alături de surse. Deseori sunt articole, uneori video, alteori recomand și cărți. Dacă vrei să ajungă și la tine, te poți abona aici.

păreri / obiecții / comentarii

Andra Magda

Scriu despre ce învăț și ce îmi doresc să ajungă la cât mai multă lume. Licențiată în Psihologie, lucrez ca om de comunicare în industrii creative și educație. Blogul și newsletter-ul sunt proiecte personale și egoiste, care mă ajută în munca mea. Nu cred în alb sau negru. Iubesc iarna.

Și mai multe colecții

Lista de la 11 dimineața

În fiecare zi de 11 trimit prietenilor o listă cu ideile principale extrase din materialele recomandate de mine, pe o anumită temă. Ușor de parcurs, ușor de reținut, alături de surse. Deseori sunt articole, uneori video, alteori recomand și cărți.


Articole viitoare