The Joneses vs. The Millers 1:0

“Keep up with the Joneses”, o expresie care poate face mult bine, dar la origine nu are o semnificatie pozitiva. Ce inseamna de fapt si de ce familia Jones este cea mai buna intotdeauna?

Cati dintre voi ati vazut, inainte de We’re the Millers, The Joneses?

Foarte multe comentarii, pareri si postari pe bloguri spun numai lucruri bune despre cel cu familia Miller. Ba unii chiar ca nu au mai ras atat de bine de mult. De cand am vazut trailerul am stiut ca e un film slab, unul de duzina. We’re the Millers ruleaza acum in cinematografe, The Joneses a iesit acum 4 ani si tot este mai bun. Ambele familii sunt false, dar din motive diferite. Si ambele familii incearca sa para familia perfecta de parinti cu doi copii, dar unii reusesc mai bine decat altii. Ambele sunt implicate in activitati ascunse, dar unii sunt mai rau decat ceilalti. Daca si la evil level familia Jones invinge familia Miller, cred ca lucrurile ar trebui sa fie clare in legatura cu filmul pe care sa-l vezi.

Ideea de familie perfecta exista de foarte multa vreme inradacinata in mintea americanilor. Pentru unii este “living the dream”, pentru altii reprezinta cea mai mare oroare. The American Dream exact asta este: toata lumea la fel, si toata lumea sa para perfecta, nimeni sa nu stie ce se intampla cu adevarat dupa ce se inchid usile. Toata lumea sa plateasca taxe si toate lumea sa contribuie la sistem.

Dar cati dintre voi stiti de unde vine expresia “Keep up with the Joneses” si ce inseamna? O expresie preferata pentru mine deoarece cineva mi-a zis jones acum cativa ani. Povestea e alta, dar numele e acelasi. Se presupune ca acum exact 100 de ani, Arthur R. “Pop” Momand a inceput sa publice niste benzi desenate cu acelasi nume in ziarele americane. Benzile desenate au fost publicate timp de 26 de ani si transformate in carti si filme. Ele spuneau povestea vecinilor personajelor principale. Acesti vecini, familia Jones, nu au fost vazuti de nimeni, niciodata, ci doar se vorbea despre ei din auzite. Ce inseamna aceasta expresie de fapt? Sa iti pese de statusul tau social in relatie cu cei din jurul tau. Intr-un fel sa fii ca toata lumea, dar in sensul sa nu fii niciodata mai prejos. Putem reinterpreta acest sens si sa il transformam in filosofia de viata de a fi cel mai bun, sa incerci mereu sa-ti depasesti limitele si sa iti ridici standardele tot mai sus.

Dar revenind la filme, cine castiga dintre cele doua familii? Raspunsul este clar. Ambele familii fac lucruri ascunse de ochii lumii, dar the Joneses o fac cu stil si clasa, devin trend setteri la ei in cartier, iar pana la sfarsitul filmului ajung sa faca mai mult rau. Nu e de mirare ca e atat de greu sa “keep up with the joneses”. :))

Andra Magda

I write about why we do what we do, how we work, failure, personal experiments, creative industries. Get the highlights: the best content I write, read, watch or listen. Monthly.

Add comment

Quotes and updates

Get the highlights

The best content I write, read, watch or listen. Monthly.

Not sure if it’s for you?


Andra Magda

Content Writer with a degree in Psychology, living in the heart of Transylvania.

I write about why we do what we do, how we work, failure, personal experiments, creative industries and send a monthly newsletter.