Pe drumul tău e mai bine decât sub un nor

Struck by lightning este unul dintre filmele ce-mi vor ramane in memorie multa vreme de acum.

Carson este un overachiever – dupa cum il numesc ei, eu i-as spune ambitios si norocos (pe de o parte), ca stie ce vrea sa faca in viata inca din liceu. El isi are destinatia setata clar si stie prin ce puncte trebuie sa treaca pentru a ajunge acolo. Vrea sa fie redactor-sef la The New Yorker, cel mai tanar autor freelance publicat in New York Times, LA Times si Chicago Tribune. Pentru asta, pentru el exista o singura facultate. Urmatoarea sa casuta de bifat. Doar ca bineinteles aici apar problemele. Pentru a fi sigur, cauta sa se implice in orice activitate care i-ar putea aduce puncte in plus la admitere.

Asa ajunge sa se lupte cu o mana de colegi dezinteresati pentru a scoate ziarul liceului saptamanal, pe care ajunge sa-l scrie doar el si sa infiinteze o revista literara. Aici incep lucrurile sa se miste in intreaga scoala. El obtine materialele pentru revista, ba chiar va putea si respinge multe, dar colegii sai nu sunt prea fericiti.

Manat de un vis si de o dorinta oarba, faptul ca nu este cel mai popular pusti din scoala reprezinta chiar un detaliu. Nu cred ca ati intalnit scriitori sau oameni pasionati de scris care sa nu reflecte asupra vietii. Pe langa ambitia lui foarte mare, ultimele sale cuvinte din film sunt cele care te pun serios pe ganduri.

Si iti dai seama de un singur lucru: nimic altceva nu conteaza decat fericirea momentului prezent. Si indiferent de ce se intampla in jurul tau, sa ramai pe drum. Pentru ca nu stii niciodata, asa ca mai bine incerci sa fii multumit tot timpul. Nu sa te multumesti cu putin, ci sa apreciezi ce ai pana acum. Un foarte bun coming of age movie si unul motivational in perioade de terminare a unui sezon din viata, daca esti proaspat absolvent.

Struck by lightning chiar te pune pe ganduri. Si o face fara sirop, ci cu sinceritatea unui overachiever de gheata.

Pe Chris Colfer (Carson) il stiti din Glee, unde insista sa planga cu lacrimi adevarate. :)) Fata de tinerel am fost sigura ca nu ascunde o varsta inaintata, are 23 de ani, cu doar 4 activi ca actor.

Shakespeare once wrote Life is but a dream. And that’s how I live my life. From one dream to the next, hating every update of reality.

What I regretted most was that I lived every day waiting for my life to begin. The higher your cloud, the further your rain falls.

At what grade do we stop believing in ourselves? At what grade do we stop believing, period? I mean, someone has to be a Nobel Peace Prize winner, someone has to be ballerina. Why not us? I can’t be the only one who gets that.

A life without meaning, without drive, without focus, without goals or dreams isn’t a life worth living. Life comes at you fast. It runs through your body and tries to escape to be expressed in anyway possible. In a way, it’s a lot like lightning.

sursă foto.

Add comment

Citește direct în Inbox

+ cele mai recente articole
+ alte info faine
+ premii numai pentru abonați