Silver Linings – brățară de scos în lume (+ making-of)

Cum am început, cum am continuat și cum arată prima colecție personală + prima brățară făcută pentru public. 🙂

Dacă nu vrei să citești toată istoria, le poți vedea direct aici.

***

Colecționez brățări de mai bine de 15 ani.

Totul a început din întâmplare. Eram în vacanță cu ai mei, când mă plimbam singură prin stațiune. Obișnuiesc să fac asta și acum. Nu mă plictisesc oricât de mult m-aș plimba prin orașe străine. Ajunsă la un stand de „mărunțișuri” cu ceva bani de buzunar, mi-am ales o brățară. Nu știu dacă voiam un suvenir sau de ce am ținut eu neapărat să-mi iau ceva de acolo.

Știu doar că încă mai am brățara cu pricina, distrusă și vai de ea, dar e încă acasă. :))

Întoarsă la școală, tot nu știu de ce, dar am început să-mi cheltui banii de buzunar pe brățări. Muuulte brățări. Și nu le purtam una odată, alta altădată. Ci fiecare nouă achiziție, o adăugam pur și simplu la colecția de pe mână.

Prin clasa a opta deja aveam mai multe colecții pe care le mai schimbam din când în când. Tot atunci a apărut și Avril Lavigne, pe care colegii credeau că o imit. Aveam și părul lung, șaten deschis și drept. Și tocmai făceam cunoștință cu rock-ul. Nu prea îmi ieșea să-i conving că e doar o coincidență. :))

Photo by Kevin Winter/Getty Images

Fast forward după anii de liceu și cei de studenție, nu mai îmi luasem o brățară de ani de zile. Motiv pentru care colecțiile mele erau deja îmbătrânite de vreme și cam plictisite.

La pachet, în aceeași perioadă luam decizia de a petrece mai puțin timp la calculator. Am început să renunț la o parte dintre proiectele la care lucram ca să am mai mult timp liber pentru mine. Și să experimentez.

De Crăciun m-am hotărât să-mi fac cadou un nou set. 🙂 Doar că toată treaba e destul de costisitoare pentru mine, fiindcă nu port, ca tot omul, una – două modele odată. Am un set și de 100+ brățări. :))

Am făcut curat printre modelele pe care le aveam – am mai rămas cu un pahar de brățări, în condițiile în care înainte aveam mai multe coșulețe pline. Și am decis să pornesc un nou experiment.

Am zis că n-are ce să iasă prost. Mă pricep la a repara obiecte pe loc cu orice am la îndemână (de la fermoare la sutiene) și pot improviza o soluție fizică din orice. (Nu vreți să știți cum am încercat să-mi scot playerul scăpat în Canalul Morii din Cluj-N. doar cu obiecte găsite pe stradă :)).)

Când aleg un obiect mă uit și la cum arată, și la funcționalitate. Plus că la capitolul brățări știu ce vreau – să pot dormi cu ele, să reziste la apă (nu le dau jos decât dacă le schimb), să se închidă / să fie puse pe mână ușor.

Am conectat punctele și am ajuns la concluzia să încerc să-mi fac eu prima colecție.

Cu ce am la îndemână prin casă. Am lucrat cu un meșter din Cluj-Napoca, care m-a ajutat cu manopera argintului, iar eu le-am combinat cu șnururi de piele neagră. Au ieșit 11 modele (nr. meu preferat). Unele mai faine decât altele. Unele de scos în public. Altele de păstrat doar pentru mine.

Am învățat (sau reînvățat) multe lucrând aceste modele. Că ce ai în minte, n-o să iasă exact așa și în realitate. Că te lovești de provocări pe care nu le anticipai, pentru care trebuie să găsești soluții cu ce ai. Că nu îți ies ca în fabrică. Și nu impecabil. Cel puțin nu din prima.

Dar dintre toate, am un model pe care vreau să îl scot în lume.

Care cred că a ieșit cel mai bine. Și pe care l-am testat în ultimele 3 luni cu brio. Rezistă la dormit, la apă, poate fi dat jos de pe mână ușor și rapid, la fel de simplu poate fi pus înapoi.

click pe foto pentru detalii

Brățara face parte dintr-o serie de experimente prin care vreau să învăț ce presupune procesul de creație din spatele unor obiecte. Mai multe detalii pe pagina magazinului.

5

păreri / obiecții / comentarii

Și mai multe colecții

articole. seriale. filme. video. muzici. cărți. foto. design etc.

Lista de la 11 dimineața

În fiecare lună aleg o temă despre care trimit prietenilor o scurtă listă cu cele mai faine materiale găsite de mine. Pleacă spre abonați în fiecare zi de 11.


Andra Magda

Scriu despre ce învăț din experimentele personale pe care le fac și despre ce-mi doresc eu să ajungă la cât mai multă lume. Lunar trimit prietenilor o listă tematică cu articole și info faine. Zic eu. :)