Schimbarea este oarecum un troc

Din seria discutiilor cu prietenele, uneori si prietenii, dar mai rar au ei rabdare: schimbarea.

Schimbarea este f f grea din multe perspective. Vrei ca ceva sa se schimbe, dar nu vrei ca tu sa faci ceva activ pentru a reusi. Un fel de ma pun sa dorm si pana maine poate se transforma lumea asa cum vreau eu. Pe langa faptul ca e greu sa te urnesti din loc, mai exista un factor la fel de esential ca noul produs.

Excluderea. Pentru a face loc elementelor noi, trebuie sa scapi de altele vechi. E ca in dulap. Am spus elemente pentru ca aici pot fi incluse multe: obiceiuri, persoane, activitati, etc.

Ma gandesc asa, daca vrei sa iti incepi propria afacere, cel mai probabil nu vei progresa deloc intr-o saptamana daca tu serile ti le petreci exact la fel cum o faceai pana acum, la seriale, sa zicem. Daca vrei sa mergi la sala/sa faci sport (mi se pare foarte comun acum), nu vei ajunge niciunde daca nu faci loc in programul tau pentru asta, aka. sambata e la fel de lenesa. Si exemplele pot continua cu sutele, depinde de ce iti doresti.

Iar directia schimbarii merge si in celalalt sens. Am spus despre situatiile in care iti doresti ca ceva nou sa faca parte din viata ta, dar mai exista cazurile in care din start vrei sa elimini ceva ce nu iti mai place sau iti face rau. Daca acesta este scenariul, atunci gandeste-te dinainte ce vei face in situatiile respective. Daca vrei sa te lasi de fumat, dar fumezi in anumite circumstante (stres, social), fa-ti un plan cu ce vei face in locul fumatului.

In teorie e foarte simplu. Sunt curioasa tu ce iti doresti si inca nu ai reusit. Si, mai mult, daca ai un plan, macar in mintea ta. 🙂

Andra Magda

I write about why we do what we do, how we work, failure, personal experiments, creative industries. Get the highlights: the best content I write, read, watch or listen. Monthly.

Add comment

Quotes and updates

Get the highlights

The best content I write, read, watch or listen. Monthly.

Not sure if it’s for you?


Andra Magda

Content Writer with a degree in Psychology, living in the heart of Transylvania.

I write about why we do what we do, how we work, failure, personal experiments, creative industries and send a monthly newsletter.