Muzici vechi adaptate pe ritm de jazz într-un spectacol spontan

Play inainte sa citesti.

De cand ma stiu am fost „adepta” multor genuri muzicale. Ma duc si la rap, si la jazz. Si la Subcarpati, si la Roots Revival Romania. De Subcarpati poate stiti, dar de Roots Revival Romania poate nu ati auzit inca. Ambele proiecte iau muzica traditionala romaneasca si o adapteaza vremurilor contemporane.

7 oameni din 7 tari

Ideea i-a venit unui iranian, Mehdi Aminian, care canta la ney. A participat in 2011 la Festivalul „George Enescu”, apoi a calatorit in Maramu’, unde a descoperit folclorul zonei. Pe scurt, asa a aparut proiectul Roots Revival Romania (RRR).

Romanca din trupa este Monica Madas. Primul ei proiect se numeste „Doina Jazzului”, ceea ce, dupa cum ii spune si numele, este o combinatie intre free jazz si cantece traditionale romanesti. Monica Madas este vocea in acest proiect, iar prestatiile ei scenice sunt construite cu muzica, marionete (este absolventa UNATC, sectia Papusi si Marionete), dans si povestiri.

Ceilalti 5 sunt: Mehmet Polat din Turcia (oud), Emmanuel Hovhannisyan din Armenia (duduk), Meg Hamilton din Marea Britanie (vioară), Ruven Ruppik din Germania (percuţie) și Akash Bhatt din India (percuție).

Conceptul

Toți cei șapte muzicieni vor veni din diverse colțuri ale lumii la București, cu o săptămână înainte de începerea turneului și vor crea spectacolul de la zero. – Mehdi Aminian

RRR va fi un spectacol unde improvizatia isi va spune cuvantul, iar muzicienii isi vor pune amprenta in functie de stilul artistic al fiecaruia. Nu stii de la inceput incotro se indreapta, incepi de la o baza sonora, iar apoi totul decurge spontan.

Concertul 

La Cluj vin pe 26 februarie, la CCS. Evenimentul.

Add comment

Citește direct în Inbox

+ cele mai recente articole
+ alte info faine
+ premii numai pentru abonați