the path to succes is not easy

Pregătit de orice

Când vine vorba de visurile tale, ai două opțiuni care țin de atitudine.

  • pregătit în orice moment să renunți

Ai un vis. Îi acorzi puțină atenție fiindcă ai ales în același timp și calea sigură. Muncești pe alocuri pentru visul tău. Speri ca pas cu pas să ajungi ziua în care poți să spui „da, am reușit”.

Dar în mintea ta ești tot timpul în gardă. Ești pregătit oricând să renunți. Ești pregătit pentru situația în care n-o să iasă. Să alegi calea ușoară, calea bătătorită. Comoditatea. Alegerile alea pe care le-au făcut alții pentru tine de mii de ani încoace, fără să mai trebuiască să gândești pentru tine. Dacă trebuie, vei face și asta. Vei intra în rând cu lumea. Vei renunța la eforturi. Vei accepta ce „trebuie” să faci în societate.

  • încăpățânat că se poate indiferent de adversitate

Crezi atât de mult în visul tău încât știi de la bun început că, indiferent de neîncrederea celorlalți, de refuzurile primite și de lipsa de susținere, nu o să renunți.

Că indiferent de cât de greu îți va fi, tu crezi în ceva și vrei să faci doar aia. Nu te lași bătut. Mai bine suferi pentru ceea ce crezi decât să-ți trăiești viața din inerție. Ți-ai imaginat deja cele mai proaste scenarii și ești dispus să faci sacrificii.

În mintea ta nu-ți imaginezi că nu vei reuși și nu o accepți ca posibilitate. Nu crezi că dacă muncești pentru ceea ce-ți dorești, nu poți obține. Nu crezi că visul tău e nebun, ci îl consideri posibil și normal.

În același timp, știi foarte bine de ce ești în stare și consideri că mai bine câte puțin decât deloc. Cât poți, dar să lupți pentru ceea ce crezi. Și te bucuri ca un copil de fiecare reușită cât de mică, în ciuda faptului că probabil nu vei schimba tu lumea dar știi că acționezi conform principiilor tale și nu accepți orice din partea oricui doar pentru că „trebuie”.

„Every society honors its live conformists and dead troublemakers.” – Mignon McLaughlin

Citatul l-am descoperit în 5-Bullet Friday – newsletter trimis de Tim Ferris în fiecare vineri. Am mai scris despre el aici și aici.

| sursă foto.

0

Andra Magda

În fiecare zi de 11 trimit prietenilor o listă cu ideile principale extrase din materialele recomandate de mine, pe o anumită temă. Ușor de parcurs, ușor de reținut, alături de surse. Deseori sunt articole, uneori video, alteori recomand și cărți. Dacă vrei să ajungă și la tine, te poți abona aici.

păreri / obiecții / comentarii

Andra Magda

Scriu despre ce învăț și ce îmi doresc să ajungă la cât mai multă lume. Licențiată în Psihologie, lucrez ca om de comunicare în industrii creative și educație. Blogul și newsletter-ul sunt proiecte personale și egoiste, care mă ajută în munca mea. Nu cred în alb sau negru. Iubesc iarna.

Și mai multe colecții

Lista de la 11 dimineața

În fiecare zi de 11 trimit prietenilor o listă cu ideile principale extrase din materialele recomandate de mine, pe o anumită temă. Ușor de parcurs, ușor de reținut, alături de surse. Deseori sunt articole, uneori video, alteori recomand și cărți.


Articole viitoare