Padina Fest: muzică și sport pe munte (concurs invitații)

Pentru Padina Fest imi vine in minte o expresie populara printre cativa biciclisti din Cluj:

“My drinking team has a mountain bike problem.”

Padina Fest organizeaza de 5 ani Maratonul Bucegilor. Desi omul de la care am furat replica zicea ca i se pare cam hardcore traseul, organizatorii l-au adaptat astfel incat sa fie accesibil pentru cat mai multi.

Maratonul Bucegilor a suferit de-a lungul timpului câteva modificări din dorința de a ne adapta la nevoile și cerințele participanților. Este în definitiv parte din festivalul Padina Fest, o încercare de a face acest gen de sport accesibil, nu doar o întrecere sportivă, astfel că trebuie să fie o experiență plăcută pentru mai multe categorii de public. În 2011 a pornit ca o întrecere MTB cu un singur traseu ca mai apoi, în 2012 să organizăm și o întrecere de alergare montană până la Vârful Omu și înapoi.
În acest an am păstrat ambele probe, dar le-am modificat traseul astfel încât acum fiecare beneficiază de două trasee, lung și scurt. Practic, evenimentul se adresează atât amatorilor care vor să încerce ceva nou cât și sportivilor experimentați. Îți trebuie totuși o condiție fizică bună. – Maria Radu, PR

Ce altceva mai e de facut la Padina Fest:

Alte informatii utile:

Eu am mai fost curioasa de o chestie si anume cum apreciaza participantii festivalul:

Pentru că mă ocup de partea de imagine și comunicare a festivalului iau contact direct cu participanții fie pe email și mesaje înainte sau la fața locului pe platou. Participanții sunt sursa noastră de energie și motivul pentru care continuăm să existăm an de an. Am primit laude, felicitări, mulțumiri, ba chiar și îmbrățișări. Bineînțeles că nu pot lipsi și criticile le ascultăm pe fiecare în parte și asta ne face mai buni de la o ediție la alta.
Știu oameni care au descoperit muntele la noi, și-au luat cort și bocanci și bat traseele datorită festivalului. De la an la an participanții sunt mai civilizați, strâng gunoaiele după ei, se poartă cu mai multă grijă și respect pentru mediu. – Maria Radu, PR

Daca vreti sa aflati mai multe despre cum se organizeaza puteti citi aici, este aceasi echipa.

Motivul pentru care va scriu este ca am o invitatie dubla de dat. La schimb vreau sa aflu de la voi ce va atrage mai mult: maratonul sau concertele? Pentru ca? 😛

Scrie-mi aici raspunsul tau pana JOI, 17 IULIE 2014, iar eu revin a doua zi cu anuntarea castigatorului ales prin tragere la sorti.

Link-uri utile: site | facebook | event | instagram

10 comments

 • Si concertele par interesante dar Maratonul parca e mai inedit. Oricum ma ingrozesc de mizeria care o sa ramana in urma. Cel putin asa a fost anii trecuti.

 • Sincer mai mult ma tenteaza concertele. Pentru maraton nu am nici echipament adecvat, nici conditia fizica necesara (eu sunt mai de oras…:) ).
  De asemenea, la concerte mi se pare inedit ca sunt in aer liber, in creierii muntilor (si treaba asta da si un plus la capitolul sunet).

  In alta ordine de idei, la Padina nu sunt de neglijat nici activitatile sportive (Alpinism, Escalada, tiroliana, drumetii montane), la care iau parte pana la concerte 🙂

 • Sincer, amândouă sunt atrăgătoare. Asculți muzică bună, live, în munți, și poți participa la activități distractive. În plus, ești la munte,cu cortul. Ce îți poți dori mai mult? Eu nu am fost la nici o ediție, dar ideea este una foarte bună, și sunt sigură că îți poți face mulți prieteni acolo și te poți distra.

 • Hello! Pe mine ma incanta ideea de a merge la Padina Fest datorita activitatilor care vor avea loc, iar in cazul acesta nu ma refer doar la concerte ci si la activitatile sportive, precum alpinismul, tiroliana si toate celelalte. Intr-adevar pare interesant si maratonul insa, din pacate, nu am echipamentul necesar. Pe cale de consecinta, tind sa aleg concertele, mai ales ca totul va fi in aer liber si cu multa, multa verdeata. Oricum sunt convinsa ca intreaga experienta Padina Fest este inedita. 😀

 • Salut!

  E greu de spus ce ma incanta mai mult…
  Ideea e ca nu pot face una fara alta. Mai precis, la concerte fac ceva sport prin tot dansul si topaiala alaturi de vibe-ul multimii care se zbenguie de la aburii de alcool. Prcatic, totii pasii de dans insumati se apropie de un marathon. Nu au fost putine datile cand dupa o naopte de concerte m-am resimtit mai tare decat dupa o alergare de 42 de km. Pe de alta parte, participand la probele sportive, am mereu muzica in urechi, fie ea de la casti sau de la concertul inedit al pasarilori si al mamei natura.
  In sfarsit! De data asta cred ca am sa aleg concertele, vreau s-i ascult live pe cei de la Basska, Dj Gypsy Viking si Tapinarii 😀

 • Hmmm… eu merg din mai multe motive.
  Principalul este acela că dragul meu iubit s-a lăsat convins, de către un coleg să participe la maraton. De ceva țtimp se antrenează, iar eu voi fi acolo să îl susțin și să mă bucur că a ales în sfârșit să se apuce de alergat și să îi placă :).
  Nu spun că nu vreau să stau în natură să ascult muzică până târziu în noapte, adăpostită sub căldurosul meu sac de dormit 🙂

 • Cel mai bine suna concertele! Îmi place foarte mult line-up-ul și sper sa facă super show trupele :)!

 • Asadar, sistemul a decis, castigatorul este: nr. 5.

  1. Adrian Farkas
  2. Mihai Iancu
  3. Bekii
  4. Petrescu Ana-Maria
  5. Giurgiu Emanuel
  6. Polscaru Andreea
  7. Alexandru Dumitru

  Ma bucur ca ati participat atatia, poate ne vedem si la anu’. 😀

  Nr. 5 aka. Giurgiu Emanuel, distractie faina la fest! Iti trimit astazi un mail de confirmare si sa te anunt cum poti intra in posesia invitatiei. Pentru alte detalii, ai adresa mea la contact.

  Zi faina tuturor 😀

Citește direct în Inbox

+ cele mai recente articole
+ alte info faine
+ premii numai pentru abonați