O duzină de filme de duzină

Nu stiu de unde atata rabdare pentru comedii si filme romantice pe care nu as da bani la cinema, dar de cand a venit frigul s-au adunat cateva la colectia vizionate.

In cazul in care te plictisesti foarte tare sau chiar ai chef sa-ti dai shut down la modul gandire, si doar sa stai sa te relaxezi cu o gramada mare de gustari langa tine, iata o prima lista de unde poti incepe.

 1. The Big Wedding, 2013: un film chiar dragut, care arata bine si se simte la fel. Ce mi s-a parut mie interesant, cat de relaxati erau toti membri familiei cu privire la toate ciudateniile din jurul lor. Joaca Robert De Niro, Diane Keaton, Topher Grace, Susan Sarandon, Robin Williams (ca preot, desigur).
 2. Charlie Bartlett, 2007: un adolescent cu mintea apriga si plina de bani intra in probleme doar pentru a se face placut. Ironia sortii: ajunge sa rezolve problemele tuturor colegilor de liceu, dar cum o face este ceva mai interesant. Dragut si usor. Joaca Rober Downey Jr., Kat Dennings.
 3. Drinking buddies, 2013: o poveste pe care am mai intalnit-o de atatea ori. FIlmul incearca o abordare cat mai simpla, astfel incat sa te concentrezi pe actiune (care nu prea e), mai degraba pe dialoguri (dar sunt destul de lipsite de savoare). Doi prieteni se potrivesc mult mai bine in cuplu, dar e greu sa-si dea seama. Joaca Jake Johnson (New Girl), Olivia Wilde.
 4. Baby mama, 2008: chiar daca subiectul e siropos, filmul reuseste sa reduca din dulceata. As spune chiar amuzant, iar uneori poate iti descopera si tie niste intrebari. Ce face o femeie moderna, hotarata sa nasca un copil, pentru a-si indeplini dorinta. Joaca Amy Poehler, Tina Fey, Steve Martin, Greg Kinnear (You’ve got mail, As good as it gets, Friends), Romany Malco.
 5. Just add water, 2008: cand torni apa intr-un pahar, scoti aerul. Cam despre asta este si filmul. Un tip satul de situatia sa fara iesire se hotaraste sa dea totul peste cap in cel mai bun sens posibil. Singura problema este ca actiunea se desfasoara intr-un orasel uitat de lume si nu este foarte diferita de acesta, un loc unde nu se intampla nimic. Joaca Danny DeVito, Melissa McCarthy (Identity Thief, The Heat).
 6. Save the date, 2012: mult mai putin siropos decat il face titlul sa para. Un cuplu aparent menit sa fie impreuna se desparte fix in momentul cand ar trebui sa-si uneasca destinele pentru totdeauna. Fiecare incepe sa-si ocupe timpul cu alti oameni. As putea spune ca e ok si pentru cei care cred in casatorie si pentru cei pe care asta ii sperie de vor sa fuga cat mai departe. Joaca Lizzy Caplan (New Girl, American Dad, True Blood), Alison Brie (Community, MadMen), Martin Starr (New Girl, The League), Geoffrey Arend (Private Practice, Trust Me, Days of Summer).
 7. Liberal arts, 2012: Un barbat se indragosteste de o fata cu 16 ani mai tanara. Discutiile dintre ei sunt oarecum savuroase si interesante, insa actiune te cam face sa astepti. Joaca Josh Radnor (How I Met Your Mother), Elizabeth Olsen, Richard Jenkins (Friends with Benefits, Eat Pray Love).
 8. The break-up, 2006: un cuplu deschis la minte si pasnic. Ca in multe alte situatii se cearta din nimic atat de tare incat decid sa se desparta, doar ca nici unul nu vrea sa plece din apartament. Asa incep jocurile de razbunare si de facut in ciuda, care dupa parerea mea sunt destul de pasnice fata de ce idei poti vedea in alte scenarii asemanatoare. Finalul este deschis si foarte prietenos, chiar esti curios de viitor. Joaca Jennifer Aniston (Friends), Vince Vaughn (The Internship).
 9. Identity thief, 2013: hoata de identitate face totul sa para atat de simplu, incat ai impresia ca mai bine te-ai apuca si tu. Filmul pare promitator si amuzant, dar in final ajunge sa fie o insiruire de clisee. Joaca Melissa McCarthy, Jason Bateman (Juno, Horrible Bosses, Arrested Development), Jon Favreau (Iron Man, The Break-Up).
 10. Horrible Bosses, 2011: un film chiar amuzant si sunt convinsa ca multi ar fi in stare sa treaca la actiune, considerand modul cum isi trateaza unii sefi angajatii. Joaca Jason Bateman, Charlie Day (It’s Always Sunny in Philadephia, Pacific Rim), Kevin Spacey (American Beauty).
 11. Dakota Skye, 2008: un film pentru adolescente mai mult, despre dificultatile intampinate de eroina, care are o super putere. Nimeni nu reuseste sa o minta. Bineinteles ca isi intalneste adevarata iubire, care detine deasemenea o putere.
 12. The dictator, 2012: o comedie in care ramai masca de fazele pe care le face eroul principal, socat de cat de stupide sunt, iar partea interesanta e ca nu cred ca sunt foarte departe de realitatea unora.

Hai sa recunoastem ca uneori merge un film usor, cu actori frumosi si peisaje la fel, unul la care sa nu trebuisca sa gandesti prea mult, ci doar sa te amuzi. Se prea poate sa fie si o lista pe care am putea sa o numim “trailer mai bun ca filmul”. :))

Andra Magda

I write about why we do what we do, how we work, failure, personal experiments, creative industries. Get the highlights: the best content I write, read, watch or listen. Monthly.

Add comment

Quotes and updates

Get the highlights

The best content I write, read, watch or listen. Monthly.

Not sure if it’s for you?


Andra Magda

Content Writer with a degree in Psychology, living in the heart of Transylvania.

I write about why we do what we do, how we work, failure, personal experiments, creative industries and send a monthly newsletter.