Nimic nu trebuie

Toată lumea are o părere despre ce și cum ar trebui eu să fac, iar asta e al naibii de obositor. Tot timpul am avut impresia că eu greșesc și că trebuie să mă aliniez în rând cu lumea. Abia după ce m-am apucat să documentez mai atent teoriile tuturor și să experimentez cu câteva, am învățat că nimic nu trebuie. Suntem diferiți, reacționăm diferit, ne exprimăm diferit, avem valori diferite, ne dorim chestii diferite.

Tot ceea ce știm despre lume și felul în care ne trăim viața a fost creat de om.

Cu alte cuvinte, obiceiurile, tradițiile, cutumele, regulile, normele nu au existat dintotdeauna sub forma pe care o cunoaștem astăzi. Nimic nu trebuie fiindcă „așa se face”. Banalitățile din ziua de azi au fost la un moment dat considerate nebunii. Femeia care purta pantaloni. Ideea de a zbura. Căsătoria din iubire. Programul de muncă de opt ore. Sute de ani mai târziu, ni se pare că „așa se face” și aia e.

Exemplele pot continua. Școală. Familie. Casă. Masă. Până la felul în care înteracționăm unii cu alții. Dacă cineva nu reacționează cum ți-ai dori nu înseamnă că nu-i pasă sau că nu te iubește. Dacă cineva nu se comportă ca tine, nu înseamnă că nu-i pasă sau că nu vrea. Înseamnă că pur și simplu e altfel decât tine, reacționează altfel, nu se exprimă la fel ca tine. Cum sunt extrovertiții care nu înțeleg că pentru oricine altcineva lumea e total diferită. Nu simt nevoia să vorbesc dacă nu am ceva de zis, ba chiar prefer să ascult. Cum dacă nu dansez, nu înseamnă că nu mă simt bine sau dacă nu particip la ceva joc de societate.

| sursă foto.

0

Andra Magda

În fiecare zi de 11 trimit prietenilor o listă cu cele mai faine materiale parcurse de mine, care aș vrea să ajungă la cât mai multă lume. Uneori alături de câteva gânduri și curiozități personale sau articole scrise de mine.

Dacă vrei să ajungă și la tine, te poți abona AICI.

păreri / obiecții / comentarii

Andra Magda

Scriu despre ce învăț și ce îmi doresc să ajungă la cât mai multă lume. Licențiată în Psihologie, lucrez ca om de comunicare în industrii creative și educație. Blogul și newsletter-ul sunt proiecte personale, care mă ajută și în munca mea. Nu cred în alb sau negru. Iubesc iarna.

Răsfoiește

Și mai multe colecții

Lista de la 11 dimineața

În fiecare zi de 11 trimit prietenilor o listă cu cele mai faine materiale parcurse de mine, care aș vrea să ajungă la cât mai multă lume. Uneori alături de câteva gânduri și curiozități personale sau articole scrise de mine.


Articole viitoare