Nevoia de a scoate în evidență ceva rău mereu

Știți ce nu-mi place?

Nevoia noastră constantă de a sublinia me-reu aspectele negative.

M-E-R-E-U.

  • Cum e la job? Bine, da’ salariul cam mic. / Bine, da’ am un șef ciufut.
  • Cum a fost la …? F fain, da’ nu a fost lume. / Fain, da’ slabă organizarea.
  • Cum e cafeaua? Bună, da’ cam scumpă. / Bună, da’ cam scurtă.

Nu știți de câte ori aud pe zi răspunsuri urmate de acest „dar”, care nu e un dar deloc. :))

Astea ca astea, că sunt mărunte și le uităm în câteva secunde, cele mai puțin înțelese de mine sunt comentariile negative și nuanțarea aspectelor negative din ori-ce inițiativă bună.

Omul face, se chinuie, se zbate și cel mai probabil pentru tine (căci acela care face pt alții rar mai are timp de sine) și tu când vezi rezultatul co-men-tezi.

Mai mult și mai interesant, să stai de pe margine să privești și să zici „eu aș fi făcut …” sau „puteau să …”. Iarăși poate astea nici nu-s așa rele, alea care vin direct înspre cei care au încercat să schimbe ceva și spun ceva asemănător cu: „de ce nu faceți și aia?”, „mai bine făceați ailaltă”, „trebuie făcut și nu-ș ce”. Ei bine, la astea nici nu ai ce să le răspunzi. Ești și tu de acord cu omul că da, ar fi bine să fie făcute și celelalte 982492 de chestii, totodată tu măcar ai făcut un pas și cel mai probabil știi de ce acum, pentru moment se face „asta”. Iar cine știe, dacă cel care comentează mai vine să pună mână la treabă poate vede și el de câte 422098402 te lovești într-un proces luuung pentru a obține și cel mai mărunt rezultat.

Succes!

Andra Magda

I write about why we do what we do, how we work, failure, personal experiments, creative industries. Get the highlights: the best content I write, read, watch or listen. Monthly.

Add comment

Quotes and updates

Get the highlights

The best content I write, read, watch or listen. Monthly.

Not sure if it’s for you?


Andra Magda

Content Writer with a degree in Psychology, living in the heart of Transylvania.

I write about why we do what we do, how we work, failure, personal experiments, creative industries and send a monthly newsletter.