Nevoia de a scoate în evidență ceva rău mereu

Știți ce nu-mi place?

Nevoia noastră constantă de a sublinia me-reu aspectele negative.

M-E-R-E-U.

  • Cum e la job? Bine, da’ salariul cam mic. / Bine, da’ am un șef ciufut.
  • Cum a fost la …? F fain, da’ nu a fost lume. / Fain, da’ slabă organizarea.
  • Cum e cafeaua? Bună, da’ cam scumpă. / Bună, da’ cam scurtă.

Nu știți de câte ori aud pe zi răspunsuri urmate de acest „dar”, care nu e un dar deloc. :))

Astea ca astea, că sunt mărunte și le uităm în câteva secunde, cele mai puțin înțelese de mine sunt comentariile negative și nuanțarea aspectelor negative din ori-ce inițiativă bună.

Omul face, se chinuie, se zbate și cel mai probabil pentru tine (căci acela care face pt alții rar mai are timp de sine) și tu când vezi rezultatul co-men-tezi.

Mai mult și mai interesant, să stai de pe margine să privești și să zici „eu aș fi făcut …” sau „puteau să …”. Iarăși poate astea nici nu-s așa rele, alea care vin direct înspre cei care au încercat să schimbe ceva și spun ceva asemănător cu: „de ce nu faceți și aia?”, „mai bine făceați ailaltă”, „trebuie făcut și nu-ș ce”. Ei bine, la astea nici nu ai ce să le răspunzi. Ești și tu de acord cu omul că da, ar fi bine să fie făcute și celelalte 982492 de chestii, totodată tu măcar ai făcut un pas și cel mai probabil știi de ce acum, pentru moment se face „asta”. Iar cine știe, dacă cel care comentează mai vine să pună mână la treabă poate vede și el de câte 422098402 te lovești într-un proces luuung pentru a obține și cel mai mărunt rezultat.

Succes!

0

Andra Magda

În fiecare zi de 11 trimit prietenilor o listă cu ideile principale extrase din materialele recomandate de mine, pe o anumită temă. Ușor de parcurs, ușor de reținut, alături de surse. Deseori sunt articole, uneori video, alteori recomand și cărți. Dacă vrei să ajungă și la tine, te poți abona aici.

păreri / obiecții / comentarii

Andra Magda

Scriu despre ce învăț și ce îmi doresc să ajungă la cât mai multă lume. Licențiată în Psihologie, lucrez ca om de comunicare în industrii creative și educație. Blogul și newsletter-ul sunt proiecte personale și egoiste, care mă ajută în munca mea. Nu cred în alb sau negru. Iubesc iarna.

Și mai multe colecții

Lista de la 11 dimineața

În fiecare zi de 11 trimit prietenilor o listă cu ideile principale extrase din materialele recomandate de mine, pe o anumită temă. Ușor de parcurs, ușor de reținut, alături de surse. Deseori sunt articole, uneori video, alteori recomand și cărți.


Articole viitoare