Muzici vechi adaptate pe ritm de jazz într-un spectacol spontan

Play inainte sa citesti

De cand ma stiu am fost “adepta” multor genuri muzicale. Ma duc si la rap, si la jazz. Si la Subcarpati, si la Roots Revival Romania. De Subcarpati poate stiti, dar de Roots Revival Romania poate nu ati auzit inca. Ambele proiecte iau muzica traditionala romaneasca si o adapteaza vremurilor contemporane.

7 oameni din 7 tari

Ideea i-a venit unui iranian, Mehdi Aminian, care canta la ney. A participat in 2011 la Festivalul “George Enescu”, apoi a calatorit in Maramu’, unde a descoperit folclorul zonei. Pe scurt, asa a aparut proiectul Roots Revival Romania.

Romanca din trupa este Monica Madas. Primul ei proiect se numeste “Doina Jazzului”, ceea ce, dupa cum ii spune si numele, este o combinatie intre free jazz si cantece traditionale romanesti. Monica Madas este vocea in acest proiect, iar prestatiile ei scenice sunt construite cu muzica, marionete (este absolventa UNATC, sectia Papusi si Marionete), dans si povestiri.

Ceilalti 5 sunt: Mehmet Polat din Turcia (oud), Emmanuel Hovhannisyan din Armenia (duduk), Meg Hamilton din Marea Britanie (vioară), Ruven Ruppik din Germania (percuţie) și Akash Bhatt din India (percuție).

Conceptul

“Toți cei șapte muzicieni vor veni din diverse colțuri ale lumii la București, cu o săptămână înainte de începerea turneului și vor crea spectacolul de la zero.” Mehdi Aminian

RRR va fi un spectacol unde improvizatia isi va spune cuvantul, iar muzicienii isi vor pune amprenta in functie de stilul artistic al fiecaruia. Nu stii de la inceput incotro se indreapta, incepi de la o baza sonora, iar apoi totul decurge spontan.

Concert

La Cluj vin pe 26 februarie, la CCS. Evenimentul

0

Andra Magda

În fiecare zi de 11 trimit prietenilor o listă cu ideile principale extrase din materialele recomandate de mine, pe o anumită temă. Ușor de parcurs, ușor de reținut, alături de surse. Deseori sunt articole, uneori video, alteori recomand și cărți. Dacă vrei să ajungă și la tine, te poți abona aici.

păreri / obiecții / comentarii

Andra Magda

Scriu despre ce învăț și ce îmi doresc să ajungă la cât mai multă lume. Licențiată în Psihologie, lucrez ca om de comunicare în industrii creative și educație. Blogul și newsletter-ul sunt proiecte personale și egoiste, care mă ajută în munca mea. Nu cred în alb sau negru. Iubesc iarna.

Și mai multe colecții

Lista de la 11 dimineața

În fiecare zi de 11 trimit prietenilor o listă cu ideile principale extrase din materialele recomandate de mine, pe o anumită temă. Ușor de parcurs, ușor de reținut, alături de surse. Deseori sunt articole, uneori video, alteori recomand și cărți.


Articole viitoare