Ce știai despre frumusețe, educație și critici este greșit

Ce stiai despre frumusete, educatie si critici este gresit, se schimba. Nu mai credem (atat de mult sau atat de multi) in frumusetea de revista, educatia se intampla (si) altfel decat pe bancile scolii, iar criticii, mai nou numitii hateri, conteaza din cu totul alte motive… Trei discursuri au circulat viral pe net zilele astea. Trei discursuri tinute de o femeie care nu poate castiga in greutate, un baiat de 13 ani care si-a hack-uit educatia si o cercetatoare care incepe sa se impace cu arena in care trebuie sa fim prezenti zi de zi… Trei indivizi la numar, care ne arata ca perspectivele se schimba si pentru prima data tot ce stiam despre rolul nostru este, de fapt, sub controlul nostru.

Lizzie Velasquez vorbeste despre cum a decis sa vada partile bune in toate defectele pe care lumea din jur i le arata cu degetul – un fel de partea pozitiva in orice neajuns. O lectie importanta despre privitul in oglinda si efectul pe care-l poate avea: aprecierea sau acuzarea propriei persoane.


Logan LaPlante a fost scos dintr-o institutie educationala la 9 ani. De atunci a invatat ce inseamna sa descoperi lumea in ritmul propriu si in functie de subiectele care te intereseaza. A descoperit ca-i plac scrisul, fizica si mersul in natura fara sa fie obligat sa faca asta. A inceput sa se implice in arii adiacente sportului sau favorit – schiatul. 


Brene Brown explica creativilor (celor care au o munca de asa natura) de ce criticii sunt importanti si cum sa ne raportam la dansii. De multe ori creativul nu are curajul sa-si arate munca tocmai din cauza acestor indivizi, care nu stiu decat sa umple lumea de rautate… Din pacate nu ai de ales si in „arena” vor fi mereu acei oameni. Show up anyway, ca altfel nu poti stii ce poti sa faci.

sursă foto.

Add comment

Citește direct în Inbox

+ cele mai recente articole
+ alte info faine
+ premii numai pentru abonați