andra magda bicicleta rosie

Mersul cu bicicleta: distracție sau transport zilnic?

Intr-o discutie intre psihologi, la una dintre intrebari nu vroiam ca raspunsul meu sa sugereze nici da, nici nu. Raspunsul trebuia sa il dau in procente. Asa ca am zis 50%. Moment in care colega mea, mi-a spus, nu, nu este raspunsul corect. Raspunsul corect era, depinde. La fel se intampla si cu multe alte aspecte. Neinsemnate, cum este raspunsul la o intrebare sau relevante, cum sunt motivele actiunilor noastre.

Motivele pentru care noi alegem sa facem sau nu un lucru, modurile in care facem ceva pot fi destul de diferite. Atat de diferite cat suntem eu si Lorena. Ea joaca basket, eu ma dau pe hinta. Ea bea ceai, eu beau suc. Ea vrea bicicleta sa faca excursii inafara orasului, eu vreau bicicleta de oras sa ma transport dintr-un punct in altul. Biciclismul pentru Lorena e o activitate care necesita timp, planificare si pregatire. Eu vreau sa o integrez in ritmul meu de viata. Vreau sa inlocuiasca ceva, autobuzul.

Mersul prin oras cu bicicleta iti ofera o serie de beneficii. Imaginandu-mi drumul de acasa pana in orice alt cartier prin centru, imi vin o serie de scenarii in minte. Cand vad pe cineva pe strada, din autobuz nu pot saluta, de pe bicicleta in schimb pot sa ma opresc sa port o conversatie cu omul. In centru pot sa merg pana la usa pe care trebuie sa intru. Bicicleta o iau repede sub talpi si ma duce pana la un prieten, la care pot sa stau pana mai tarziu ca am mijloc de transport inapoi. Si o sa imi ia considerabil mai putin timp, decat daca ar trebui sa merg pe jos, pana acasa. Bicicleta nu polueaza, ramai cu constiinta impacata. Si nu cheltui nimic.

Salut cu bucurie oamenii care practica biciclismul, timp in care eu pedalez in trafic.

Andra Magda

I write about why we do what we do, how we work, failure, personal experiments, creative industries. Get the highlights: the best content I write, read, watch or listen. Monthly.

Add comment

Quotes and updates

Get the highlights

The best content I write, read, watch or listen. Monthly.

Not sure if it’s for you?


Andra Magda

Content Writer with a degree in Psychology, living in the heart of Transylvania.

I write about why we do what we do, how we work, failure, personal experiments, creative industries and send a monthly newsletter.