Cum e să trăiești după litera legii din Biblie în 2018?

Un nou serial încearcă să răspundă – Living Biblically îi spune. 🙂

So, I decided to live my life, 100%, by the Bible. To the letter.

AJ Jacobs a citit Biblia, de fapt mai multe versiuni, printre care și una intitulată The Hip-Hop Bible, din care a extras toate legile pe care le-a găsit. A ajuns la o listă de 700+ reguli.

Pe lângă legile cu care suntem mulți dintre noi familiari, ca cele 10 porunci, a vrut să le urmeze chiar și pe cele mai obscure.

You cannot shave the corners of your beard. I didn’t know where my corners were, so I decided to let the whole thing grow. My wife wouldn’t kiss me for the last two months.

Cea mai mare provocare a fost în a evita micile păcate, fiindcă să nu ucizi pe nimeni nu-i chiar atât de greu. Dar să nu minți, să nu bârfești deloc e ceva mai dificil.

The Bible says that if two men are in a fight and the wife of one of those men grabs the testicles of the other man, then her hand shall be cut off. I followed it by default, by not getting into a fight with a man who’s wife was standing near by looking like she had a strong grip.

În timp, și-a dat seama că modul în care se comporta a început să-i influențeze modul în care gândește.

I had always thought that you change your mind and you change your behaviour. But it’s often the other way around. You change your behaviour and you change your mind.

Cealaltă mare provocare întâlnită a fost respectarea regulilor care nu se mai potrivesc în secolul 21 și care îți pot crea de fapt probleme. Cum ar fi că în Biblie se precizează să arunci cu pietre în cei care înșală.

Ce a învățat din toată experiența:

Despre serial

  • este bazat pe cartea scrisă de AJ Jacobs (jurnalist, Esquire), „The Year of Living Biblically: One Man’s Humble Quest to follow the Bible as Literally as Possible”, publicată în 2007
  • de atunci se discuta despre adaptarea sa într-un film de către Plan B (companie de producție a lui Brad Pitt)
  • dar în 2015 a fost anunțat că CBS va produce un serial
  • primul episod a apărut în 26 februarie 2018
  • este produs de Johnny Galecki – actor în The Big Bang Theory (serial în top 3 favorite pt. mine)
  • și de Patrick Walsh – cel care se ocupă și de 2 Broke Girls (nu mi se pare neapărat amuzantă seria, dar am auzit și păreri contrare)

Primul episod mi-a plăcut. Nu știu însă cât de apreciat va fi serialul pentru cei care nu au o mică obsesie pentru AJ Jacobs. Se poate ca eu să fiu extrem de subiectivă și să fiu doar curioasă de cum adaptează cartea.

NB: dacă nu îți plac producțiile în care se râde pe fundal, te avertizez că exact așa începe. :)) Dar eu zic că merită oricum să-l încerci. 😉

Lecturi suplimentare:

cover foto.

Add comment

Citește direct în Inbox

Nu uita să te abonezi la Newsletter. Îl primești max. o dată pe săptămână.