Lista obiceiurilor zilnice

Stii cat te costa stilul de viata sanatos? Financiar nici nu este atat de interesant, pe cat e sa afli cat timp iti consuma toate obiceiurile sanatoase recomandate.

Din toate directiile suntem sfatuiti despre cum ar fi bine sa traim, ni se recomanda mult

prea multe incat sa le putem duce sau suntem criticati si de straini cu privire la comportamentele noastre. Dar totusi care sunt cele mai simple lucruri pe care le putem face pentru noi? Sa traim sanatos, sa aratam bine, sa ne simtim fericiti in fiecare zi.

Eu am facut o lista cu toate recomandarile ce privesc sanatatea si care ni se prescriu zilnic: ce vedem la tv, chiar si in reclame, ce ne spun bunicii nostri, ce scriu revistele glossy sau ce au mai auzit prietenii. La care mai adaug si acele obiceiuri care nu trebuie sa lipseasca, ajuta la buna functionare a lucrurilor. Intrebarea mea este: daca ar fi sa le facem pe toate, cat timp din fiecare zi ne-ar consuma?

 1. Dormi 8 ore pe zi. = 8 ore
 2. Spala-te pe dinti de 2 ori pe zi, timp de 3 minute. = 6 minute
 3. Mesteca Orbit dupa fiecare masa. = asta putem sa o facem fara sa ne oprim
 4. Bea un det de tuica. La micul dejun? Daca il dai pe gat = 1 minut
 5. Bea un pahar de vin. Asta sigur la cina. = nu socotim, ca si mancam
 6. Fa miscare cel putin 30 de minute. E cu dus si-ntors. Daca mergi pe jos unde ai de mers, te-ai scos cu un 2 in 1, dar daca mergi la sala poate ajunge si la 2 ore cu drumul. Asa ca spun = 1 ora
 7. Bea cel putin 2 L de apa pe zi. Cateodata le bei facand altceva, dar cateodata te opresti pentru asta. Bei un pahar de 300 ml intr-un minut? = 5 minute (mi se pare putin)
 8. Hidratarea pielii: se presupune sa o faci dupa fiecare dus. Dureaza cateva minute. = 5 minute
 9. Serveste 3 mese pe zi. Nu calculam nimic din pregatire, ci doar din mancare. = 45 minute
 10. Un dus pe zi este de bun simt. Fara nimic altceva = 5 minute
 11. Citeste o carte inainte de culcare. Foarte relativa treaba, 2 ore? 2 pagini? 30 de minute? 50 de pagini? Sa fie de bun simt = 30 minute
 12. Consuma fructe si legume. Haideti sa spunem ca facem si alte lucruri cand le mancam, deci nu adaugam nimic.
 13. Munca face parte din viata noastra si reprezinta un element care ne ajuta sa functionam. = 8 ore

Nu mai adaugam alte lucruri precum curatenia in casa, spalarea hainelor, gatit, cumparaturi, drumuri, asteptat. Cum poti sa te imparti intre atatea cand ai atat de putin timp liber?

Total aproximativ: 19 ore. Daca scoatem orele de munca, pentru ca multi lucreaza fara program, raman 11 ore.

Atat timp, cel putin, ni se recomanda sa consumam zilnic pe activitati de intretinere. Practic toate astea ne ajuta sa traim cat mai mult si cu cat mai putine probleme. Dar ce mai e de facut in cele 5 ore ramase?

0

Andra Magda

În fiecare zi de 11 trimit prietenilor o listă cu ideile principale extrase din materialele recomandate de mine, pe o anumită temă. Ușor de parcurs, ușor de reținut, alături de surse. Deseori sunt articole, uneori video, alteori recomand și cărți. Dacă vrei să ajungă și la tine, te poți abona aici.

păreri / obiecții / comentarii

Andra Magda

Scriu despre ce învăț și ce îmi doresc să ajungă la cât mai multă lume. Licențiată în Psihologie, lucrez ca om de comunicare în industrii creative și educație. Blogul și newsletter-ul sunt proiecte personale, care mă ajută și în munca mea. Nu cred în alb sau negru. Iubesc iarna.

Și mai multe colecții

Lista de la 11 dimineața

În fiecare zi de 11 trimit prietenilor o listă cu ideile principale extrase din materialele recomandate de mine, pe o anumită temă. Ușor de parcurs, ușor de reținut, alături de surse. Deseori sunt articole, uneori video, alteori recomand și cărți.


Articole viitoare