Întrebare: de ce responsabilitatea verificării informațiilor a trecut la cetățean?

În condițiile în care achiziționăm produse despre care nu știm cum au fost realizate și citim știri despre care nu știm dacă sunt adevărate, nu cred că cea mai bună soluție este „informează-te”.

De ce trebuie să verific eu ca cetățean din două surse credibile informația? Când mai apuc să-mi văd de viața dacă stau să fac ce ar trebui să facă un jurnalist?

Cumpărăm cred că sute și mii de produse lunar. Dacă ar fi să ne apucăm să facem research pe fiecare în parte despre condițiile în care au fost realizate și aduse pe raft, n-am mai face nimic altceva toată ziua.

Și nu cred că exagerez. Dar nu știu dacă datoria mea de cetățean e să verific constant dacă ce fac alții este OK. 🙁

| sursă foto.

0

Andra Magda

În fiecare zi de 11 trimit prietenilor o listă cu ideile principale extrase din materialele recomandate de mine, pe o anumită temă. Ușor de parcurs, ușor de reținut, alături de surse. Deseori sunt articole, uneori video, alteori recomand și cărți. Dacă vrei să ajungă și la tine, te poți abona aici.

păreri / obiecții / comentarii

Andra Magda

Scriu despre ce învăț și ce îmi doresc să ajungă la cât mai multă lume. Licențiată în Psihologie, lucrez ca om de comunicare în industrii creative și educație. Blogul și newsletter-ul sunt proiecte personale, care mă ajută și în munca mea. Nu cred în alb sau negru. Iubesc iarna.

Și mai multe colecții

Lista de la 11 dimineața

În fiecare zi de 11 trimit prietenilor o listă cu ideile principale extrase din materialele recomandate de mine, pe o anumită temă. Ușor de parcurs, ușor de reținut, alături de surse. Deseori sunt articole, uneori video, alteori recomand și cărți.


Articole viitoare