Întâlnirea cu cititorii DoR

Vreau sa va povestesc despre cum a fost aseara la intalnirea cu oamenii de la DoR despre care va spuneam.

Am ajuns. Lavinia si Cristi erau deja acolo. Pana la final camera de la etajul 1 cu vedere spre Eroilor a fost plina de oameni curiosi. Am primit multe cadouri de la ei, semne de multumire, suporturi de pahare cu povesti si carti postale pe care o sa-mi scriu povestea ideala pentru 2012.

Gazda noastra de la Libraria Book Corner ne-a facut cunostinta cu invitatii. Cristi a inceput cu prezentarea ultimului numar, 7.1. Exact, inseamna ca anul acesta va mai iesi o revista. 😀 Lavinia a continuat discutia cu un subiect cel putin interesant de analizat.

De ce Guess Who pe coperta? Se pare ca exista un numar destul de mare de oameni care nu au fost de acord cu aceasta alegere. Eu zic ca poate s-au pripit cu judecata. El nu a fost ales pentru muzica pe care o face, a fost ales pentru povestea pe care el singur si-a scris-o. Chiar daca, in continuare, nu sunt fan al muzicii pe care o face, am citit articolul si mi-a lasat aceeasi senzatie pe care si Guess Who vrea sa o transmita. Omul acesta a muncit enorm pentru a ajunge unde este acum. A avut o misiune de indeplinit de la 14 ani si de atunci numai asta face. Articolul mi-a reconfirmat teoria despre visuri. Daca ai unul, trebuie sa muncesti zi si noapte pentru el. Nu poti sa te culci pe o ureche si sa astepti sa se intample. Acum, mai pun la colectie o poveste din care invat ca se poate. Citeste articolul si spune-mi ca nu apreciezi determinarea lui. S-ar putea sa nu te cred.

Aseara am mai aflat niste lucruri chiar faine despre redactia Decat o Revista. Unul dintre ele, care spune multe despre admiratia cititorilor fata de revista, este faptul ca tot ce exista in birouri sunt obiecte primite de la cititori. Asta inseamna scaune, mese, calculatoare si chiar pixuri. Daca vreodata va ganditi sa va mutati in Bucuresti si la inceput aveti prea mult timp liber, dati-le un telefon. Oricand au nevoie de ajutor, inclusiv la carat reviste, pentru ca ei fac singuri tot. Revista are 4 angajati full time, functioneaza ca un ONG, iar toti ceilalti isi doneaza orele de munca. Cristi Lupsa ne spunea ca nu stie de ce aleg oamenii aceia sa faca asta, dar uite ca se intampla. Inseamna ca este ceva pe acolo, ceva mai mult decat nevoia de a manca.

Dupa ce am vorbit despre Guess Who si despre redactie, discutia s-a indreptat in directia celor care vor sa isi faca o revista. Cristi ne-a spus doua lucruri care mi-au placut. Daca vrei sa iti faci o revista, fa-o. Dar este absolut vital sa ai un concept. Si partea frumoasa la o revista este ca poti sa ii spui asa oricarui lucru pe care il faci. Ai facut o cutie, poti sa ii spui revista.

A inceput sa caute printre rafturile librariei teoria cu cele 10.000 de ore de munca pe care trebuie sa le depui pentru a deveni bun la ceea ce faci. Asadar, ideea principala este ca daca ai o pasiune, apuca-te si munceste. Nici nu iti dai seama cate lucruri apar pe parcurs la care nu te gandeai inainte. Cel mai important este sa continui.

Tirajul acestui numar este de 3.000, cel mai mare de pana acum. Cititorii sunt atat de dornici sa ii ajute sa-si continue activitatea, incat au ajuns sa intrebe daca este mai bine sa cumpere revista la fiecare numar sau se aboneze. Aceasta se distrubuie doar in cateva locuri, printre care se afla si librariile. Nu este o publicatie care sa stea in ploaie si sa o bata soarele pe la chioscuri, dupa cum zicea Lavinia Gliga. Este o publicatie care are si pretul mai ridicat (25 lei), pentru ca in felul acesta cei care o cumpara stiu sa o aprecieze.

Dupa cum a fost si concluzia serii, cumpara revista, cam asta am incercat sa zic aici.

Mai jos primele ciorne pentru revistă, scrise într-o noapte la bere. A doua zi, Cristi Lupșa a dat un mail colegilor, altfel este sigur că nu s-ar fi întâmplat.

Add comment

Citește direct în Inbox

+ cele mai recente articole
+ alte info faine
+ premii numai pentru abonați