Home

Am fost la TIFF! Ca în fiecare an, din cauza perioadei plină cu examene, nu am reușit decât un singur film. Dar ca în fiecare an, a fost un film special. Pe lângă „Elefant” pe care mi-l amintesc bine și vi-l recomand, anul acesta a fost vorba despre planetă. Filmul „Home”, care înseamnă „acasă” sau, în franceză, „omul”, s-a difuzat concomintent în peste 50 de țări, în premieră de Ziua Mediului sau a Pământului.

Cei care am fost la film, după cum a zis Dragoș Bucurenci, „nu suntem privilegiați”, deoarece filmul este disponibil și pe net, pentru a putea fi făcut cât mai popular. Aici aveti linkul unde îl puteți viziona.

Filmul, chiar dacă vorbește la scară mare despre ce se întâmplă pe Pamant, vă invită să vă adresați câteva întrebări sincere referitoare la viitor.

Sinceră să fiu, deși în ultima vreme am devenit tot mai interesată de temă, nu mă pot pronunța dacă pe viitor vreau să fiu un om care salvează planeta, care își vede în continuare de viață ca și cum nimic nu s-ar întâmpla sau care mai aruncă câte un ochi și la ce se întâmplă în jur, sub o formă critică. Ceea ce vă invit și pe voi să faceți.

Add comment

Citește direct în Inbox

Nu uita să te abonezi la Newsletter. Îl primești max. o dată pe săptămână.