Serial anulat, cu un personaj antipatic, care mi-a plăcut

Mă uit la tot felul de seriale dubioase, comedii vechi sau de care nu a auzit nimeni. Când nu mai am la ce mă uita, caut pe IMDb serialele care-mi plac și mă uit pe lista de sugestii asemănătoare. Mai tot timpul găsesc câte ceva fain. Pentru mine, cel puțin. :))

Așa am descoperit Girlboss, așa am aflat cine e Sophia Amoruso și că, de fapt, serialul e făcut după autobiografia ei.

Cine e Sophia Amoruso

 • la 23 de ani, în 2006, din întâmplare, a găsit o geacă Chanel într-un second hand, pe care o luat-o cu 8 dolari și a vândut-o online cu 1.000+. Așa i-a venit ideea că ar putea face asta for a living.
 • a creat un magazin pe eBay, numit Nasty Gal Vintage după o piesă de Betty Davis.
 • pe vremea aceea încă se folosea MySpace, spațiul unde a început să-și promoveze magazinul. Avea peste 60.000 de prieteni online.
 • între timp lăsa comentarii clienților că își va lansa curând un website propriu, ceea ce eBay interzice – să pui link-uri externe – așa că au suspendat-o.
 • într-un fel a fost forțată să-și lanseze propriul website, chiar dacă atunci când a fost dată afară de pe eBay nu avea încă nimic pregătit. S-a pus pe treabă, și-a făcut un stoc de 150 de haine unicate, pe care le-a și vândut în prima oră. Se întâmpla în 2007, la 1 an și ceva de când a început să vândă online.
 • în primul an pe eBay avuse cifra de afaceri de 75.000 de dolari.
 • fun fact: a trebuit să achiziționeze domeniul nastygal.com de la o companie care făcea filme pentru adulți, pe care a dat 8.000 de dolari printr-un broker.
 • ea se ocupa de tot: găsirea hainelor, descrierea lor online, livrare, fotografiere, făcea chiar și pe modelul.
 • dar înainte nu reușea să păstreze un job pentru mult timp, căuta mâncare prin tomberoane, fura, în general avea destul de multe probleme, chiar și de sănătate. Fiindcă trebuia să se opereze de hernie, dar nu avea asigurare medicală, și-a găsit un job la Academia de Artă din San Francisco (verifica legitimațiile studenților la intrare) ca să-și acopere costurile. În aceeași perioadă a vândut geaca Chanel și și-a promis că va fi ultimul ei job.
 • Nasty Gal are astăzi cifra de afaceri de 300 milioane de dolari, 500.000+ clienți în peste 60 de țări și 200 de angajați. În 2011 a avut o creștere de 11.200% în trei ani, iar în 2012 a fost „Fastest Growing Retailer”, conform INC Magazine. Abia în 2014 a deschis primul magazin fizic.

Despre toate astea a scris în #Girlboss. Publicată în 2014, autobiografia a ajuns direct pe lista de bestsellers New York Times, timp de 20 de săptămâni. Sophia Amoruso spunea în 2015 că #Girlboss trebuie să fie mai mult decât o carte. Între timp a creat o organizație pentru asta.

Girlboss. Serialul.

 • produs de Netflix după cartea cu același nume, primul (și singurul) sezon a avut 13 episoade, lansate toate în 21 aprilie 2017.
 • fun fact: Sophia Amoruso s-a născut pe 20 aprilie (1884).
 • serialul a primit destul de multe critici la adresa personajului principal, fiind considerat antipatic.

„Has its charms, but they’re ultimately undone by a fundamental mishandling of the show’s problematic protagonist.” – Rotten Tomatoes

 • pe IMDb are scor de 7.1, oferit de aproape nouă mii de review-uri.
 • personal mi-a plăcut mult de tot și serialul (l-am văzut cap-coadă într-o singură noapte), dar mai ales personajul principal. Are atitudinea unui anit-erou, pe care nu mulți o digeră.

„A tone-deaf rallying cry to millennial narcissists” – The Guardian

 • pe scurt, show-ul a fost anulat fiindcă avea costuri prea mari pt. nr. de vizionări. Netflix nu dezvăluie aceste cifre, așa că nu avem de unde știi despre câți oameni vorbim.

„Perhaps its biggest fault was its unrelenting refusal to truly examine any of Amoruso’s flaws, which the series instead played off as quirks […]. The problem, though, is that you can’t exactly be an asshole genius if you’re not a genius to begin with.” – Vanity Fair

 • când Amoruso a decis să vândă drepturile autobiografiei, s-a gândit că va fi marketing bun și gratuit pentru propriul brand, doar că nu s-a întâmplat cum și-a imaginat. Pe scurt, criticii sunt nemulțumiți că Sophiei (Marlowe) i-au ieșit toate prea bine în ciuda atitudinii controversate pe care o are.
 • când am terminat sezonul și am rămas cu un sentiment fain după, nu știam de toate părerile, abia apoi am început să le caut. Cu toate astea mie îmi place atitudinea Sophiei (personajul). :))
 • acțiunea se încheie cu seara lansării magazinului propriu, după ce au fost sold-out din prima oră. În ciuda faptului că nu acesta era intenționat să fie finalul, cred că se termină când trebuie. Nici nu vreau să știu mai departe cum și-a scalat business-ul. Începuturile sunt mult mai fascinante.

Chiar nu-mi dau seama dacă mai sunt și alții ca mine. Încerc ceva și atunci când toți îmi spun numai lucruri negative, doar ca să aflu ce părere am eu despre acel ceva. De multe ori nu e aceeași cu ce am auzit.

sursă foto.

Add comment

Citește direct în Inbox

Nu uita să te abonezi la Newsletter. Îl primești max. o dată pe săptămână.