cum alegi geanta de zi

Idee cadou pentru femei: geanta de zi + cum o alegi

Geanta de zi drept cadou pentru una dintre prietenele tale poate fi o provocare. În acest articol, trecem în revistă cele mai importante patru criterii după care o alegem.

CUM ALEGI GEANTA DE ZI

1. DIMENSIUNEA

Chiar dacă unele prietene preferă gențile supra-dimensionate, ghiozdanele sau gentuțele, pentru uzul de zi cu zi o geantă de mărime medie acoperă orice nevoie am putea avea. Modelul din fotografii, numit Bonnie – de pe alesa.ro, este de 20cm în lungime, 20cm în înălțime și 10cm în adâncime.

geanta de zi alesa.ro

2. MATERIALUL

Poate fi un criteriu destul de evident, totodată de multe ori suntem în fața unei alegeri. Fie investim într-un material de calitate, fie putem achiziționa mai multe genți (sau orice altceva) de același buget.

În general, decizia ar trebuie să fie destul de simplă. Dacă ne dorim un obiect pe care să îl utilizăm zi de zi și mult timp, atunci putem investi ceva mai mult la achiziție. Reversul medaliei este adevărat dacă, spre exemplu, ne trebuie rapid o gentuță sau un ghiozdănel de plajă și nu avem timp să căutăm ceva ce am folosi pe termen lung.

Apropo, în momentul în care încerci să te hotărăști dacă o geantă este prea scumpă pentru bugetul tău, gândește-te pur și simplu la prețul per purtare. De exemplu, o geantă pe care o iei la birou în fiecare zi vs. o geantă pe care o folosești la ocazii festive, cum ar fi o nuntă. Prețul per purtare îți oferă răspunsul.

3. CULOAREA

Când vine vorba despre culori, nuanțele neutre sunt cele mai sigure. Motivul este la fel de simplu. Modelele de genți în culori neutre pot fi accesorizate aproape cu orice ținută.

Asta nu înseamnă că poșetele care vin în culori puternice nu își au loc în dulapul nostru sau într-o pungă de cadou. Dacă în stilul personal folosești mult negru, de exemplu, un ghiozdan sau o geantă roșie/verde/albastră poate fi o pată de culoare bine venită.

4. COMPARTIMENTAREA

Aici lucrurile se complică puțin, dar nu mult. În general, uită-te după practicalitatea obiectului.

 • Cât de greu sau simplu îți va fi să scoți portmoneul la casa de marcat la un supermarket?
 • Cât de greu sau ușor îți va fi să pui mână pe telefon când îl auzi că sună, dacă ai doar o mână liberă?
 • Cât de mult se vor amesta lucrurile în geantă în timp ce mergi sau va sta fiecare la locul său?

În mod ideal, ar fi bine ca o geantă de zi practică să aibă un compartiment separat pentru smartphone – de preferat lângă corp, ca să nu fie furat cu ușurință. De asemenea, dacă are mai multe compartimente înseamnă că îți poți categoriza obiectele. De exemplu, cheile și alte mărunțișuri la un loc, portmoneul și alte obiecte mai voluminoase într-un altul.

În modelul ales pe de alesa.ro, geanta are și un buzunar extern lângă corp pentru telefonul mobil, este și împărțită în două compartimente confortabile. În cel extern poți pune cheile, ochelarii de soare și orice altceva ai nevoie să-ți fie la îndemână și ușor de accesat. În cel de lângă corp poți pune o bluză pentru seară și portmoneul.

Pe scurt, modelul din fotografii este unul pe care eu l-aș folosi și unul pe care l-aș dărui cadou prietenelor. Se găsește chiar aici.

Pe alesa.ro găsești sute de modele – genți, poșete, plicuri, portmonee și chiar ghiozdane, în diferite culori și toate din piele.

Și mai multe idei de cadouri pe andramagda.ro.

sursă cover foto: unsplash.com by Tamara Bellis.

2 comments

 • Sunt cateva sfaturi foarte utile, printre ele cele mai bune intrebari mi s-au parut:
  “Cât de greu sau simplu îți va fi să scoți portmoneul la casa de marcat la un supermarket?
  Cât de greu sau ușor îți va fi să pui mână pe telefon când îl auzi că sună, dacă ai doar o mână liberă?”
  Intradevar astea pe langa celelate sunt niste intrebari foarte practice la care trebuie sa raspunzi atunci cand alegi geanta.

  • Da, am o mică pasiune (ca să nu-i spun obsesie :)) ) pentru practicalitatea lucrurilor, pe lângă aspectul lor plăcut. ;))

Citește direct în Inbox

Nu uita să te abonezi la Newsletter. Îl primești max. o dată pe săptămână.