Au trecut 4 ani de când nu mai port machiaj

Au trecut 4 ani de când nu mai port machiaj. Știu că nu e mare lucru, dar e cel mai lung experiment al meu de până acum. Când l-am început, nu m-am gândit că va fi o schimbare pe termen lung.

De la ce am pornit

 • de la faptul că îmi consuma f multe resurse. nu doar financiare, dar și de timp. în plus, chiar nu-mi aducea vreun beneficiu care să merite investiția – nici personal, nici profesional.

Ce a urmat

 • în primele luni nu-mi venea să cred în cât de puțin timp sunt gata să ies din casă. orice ar spune alte fete, ca să te machiezi de la zero la z, durează.
 • chiar nu am simțit nicio diferență în felul în care reacționează oamenii la mine. :))
 • ba mai mult, am fost apreciată pentru asta.
 • nu tot timpul, recunosc. fiindcă multă lume încă îmi spune că ar trebui să folosesc machiaj fiindcă e mai feminin, arăți mai bine etc.
 • nu vreau să arăt bine doar după ce stau multe, multe minute în fața oglinzii. pot ieși din casă în cinci, fără să-mi mai bat capul. :))
 • și mă simt la fel de bine în orice moment. 🙂
 • nu-mi pun întrebări dacă oare arată în continuare ok.
 • nu am momente în care trebuie să-l retușez în public. :))
 • nu mai cumpăr cosmetice, deci nici nu mai dau bani pe asta.
 • nici nu mai umblu în magazine după ele, deci mai mult timp pentru mine.
 • nu mă mai uit la tuturioale video, nu mai caut produse online, review-uri și altele cu care de asemenea consumam ceva timp.
 • nu le mai car cu mine în excursii.

Nu cred că toată lumea ar trebui să facă același lucru. Nici vorbă. Doar că mi-ar plăcea să nu mă mai bată lumea la cap că trebuie să mă machiez, când chiar nu-mi aduce niciun beneficiu care să merite. Și să nu mă înțelegeți greșit. Îmi plac fff mult ochii machiați colorat și nu numai. Doar că pentru mine, în viața de zi cu zi, nu contează.

Chiar cred că poți exista f bine ca o femeie, fără să faci asta și fără să te îmbraci ca o prințesă sau ca în reviste ori mall-uri. Pur și simplu mi-ar plăcea să încercăm să vedem că realitatea noastră nu e singura. Iar ce e ok pentru tine, pentru altcineva nu are nicio valoare. Și să nu ne așteptăm ca toți să facă sau să gândească ca noi. În orice privință, dar asta o să mai repet.

Anul acesta am fost chiar și la o nuntă la care nu am purtat machiaj. :)) Sincer, nu știu cine a observat sau cui i-a păsat.

| sursă foto

Andra Magda

I write about why we do what we do, how we work, failure, personal experiments, creative industries. Get the highlights: the best content I write, read, watch or listen. Monthly.

2 comments

 • Ești o norocoasă dacă îți permiți să nu te machiezi deloc. Eu nu mă pricep deloc, am farduri pe care le folosesc 1 dată pe an cred și rimel o dată pe lună, dar, totuși, trebuie să aplic zilnic un fond de ten/BB cream ceva pentru că mai am probleme cu acneea. Și, mai nou, folosesc și ruj. Îmi ia cam 5 minute să fac asta zilnic. Nu mă uit la tutoriale și nici nu pierd prea mult vremea prin magazine, știu deja cam ce vreau să cumpăr. La evenimente îmi place să merg la cineva să mă machieze. Dar, repet, dacă aș avea un ten fără probleme, aș fi fericită să nu trebuiască să folosesc nici fond de ten, căci nu e ceva cu care îmi place să pierd timpul și la care să mă pricep.

  • nici tenul meu nu e cel mai ok din lume, încerc să merg la dermatolog pentru asta (nu tot timpul îmi iese). problema mea e legată de timp, îmi plac mult culorile în machiajul ochilor și stăteam pe detalii o grămadă :)))

   în general și eu merg la cineva înainte de un eveniment, cum e o nuntă, dar atunci fusesem undeva la țară și am ajuns cu jumătate de oră înainte să vină invitații ;))) deci numa’ bine, scuza perfectă ca să testez experimentul. 😀

Quotes and updates

Get the highlights

The best content I write, read, watch or listen. Monthly.

Not sure if it’s for you?


Andra Magda

Content Writer with a degree in Psychology, living in the heart of Transylvania.

I write about why we do what we do, how we work, failure, personal experiments, creative industries and send a monthly newsletter.