Dezvoltare personală: care-i faza? și de ce e OK

In urma facultatii de Psihologie m-am ales si eu cu ceva. :)) Stiu la ce psihologi sa merg, care workshop-uri, scoli, training-uri, grupuri sunt pe bune si chiar merita. Sunt mici investitii in propria persoana la care participi cu drag si ramai cu ceva util de acolo. Nu sunt povesti, nu sunt aceleasi cinci, zece sfaturi pentru a … (completati spatiile libere). Un fel de lectii pe bune, insa fiind vorba de Psihologie, sunt lectii de viata controlate de stiinta.

Asteptarile oamenilor cand vine vorba de astfel de intalniri sunt oarecum departe de ceea ce se intampla in realitate. Ma lovesc si eu de aceleasi chestiuni mereu. Lumea ma intreaba cu aceaiasi doza de indoiala “ce-i acolo?, ce-i aia?”, dar cand incep sa le povestesc ce inseamna de fapt, un grup de dezvoltare personala sa zicem, realizeaza ca le-ar putea fi de un real folos in situatiile cu care se confrunta in fi-e-ca-re zi.

Colegele mele pun la cale mici astfel de proiecte tot mai faine si poate cu timpul vor creste, cand vom atinge un prag ideal in care toti putem constientiza ca pe langa munca, familie si prieteni mai exista cineva. Propria persoana, care este resursa tuturor celorlalte.

Si aici ajungem la cele doua fete care au pregatit incepand de joi, 30 octombrie un grup de dezvoltare personala, ce se intinde pe durata a 10 intalniri. Prima este despre motivatie – un subiect de care ne lovim tooot mai mult.

Magda Moldovan – Psiholog clinician şi psihoterapeut cognitiv-comportamental
Andra Diaconescu – Consilier în adicţii

Mai jos aveti textul pregatit de ele pentru a intelege exact “care-i faza”, “ce-i asta”.

În viaţa noastră cotidiană suntem deseori orientaţi spre exterior, spre dorinţele şi cerinţele oamenilor din jur. În toată dinamica activităţilor noastre uităm uneori să privim înăuntru, să ne gândim care este rolul nostru în tot ce ni se întâmplă.

În timp ce evenimentele exterioare sunt prea greu de schimbat sau imposibil de controlat, puterea de a te schimba pe tine însuţi este mereu la îndemână. Acum ai ocazia să reflectezi şi să hotărăşti ce ai vrea să schimbi la tine, ce îţi doreşti de la tine însuţi.

Ce oferim:

Printr-un grup de dezvoltare personală, ne propunem să lucrăm la evoluţia individuală a fiecăruia. Prin identificarea punctelor tale forte, vei pune bazele schimbării. Prin abordarea şi corectarea punctelor slabe, vei completa funcţionarea sănătoasă a ta, un individ cu diverse roluri în societate, familie şi profesie.

Întâlnirile de grup vor avea loc bilunar, cu o durată medie de două ore. Sub forma unor întâlniri interactive, vom aborda atât aspecte teoretice cât şi activităţi practice centrate pe diferite teme.

Unde: Sediul PsihoPrompt, Cluj-Napoca, P-ţa Mihai Viteazu, nr. 33/ 9

Când: Joi, ora 18:00 (o dată la două săptămâni)

Locuri disponibile: 10

Înscrieri: completează formularul până la data de 27 octombrie 2014.

Atenţie, locurile sunt limitate şi distribuite pe principiul ‘primul venit, primul servit’.

Vei învăţa:

1. Despre motivaţie (Joi, 30 octombrie, ora 18:00)
Află ce este motivaţia, descoperă ce te motivează în activităţile tale şi învaţă cum poţi identifica şi dezvolta motivaţia ta de schimbare.

2. Despre emoţii şi gânduri nesănătoase
Învaţă cum să îţi identifici emoţiile şi gândurile care le declanşează. Află cum să modifici gândurile tale pentru a fi mai sănătos.

3. Despre comportament
Află cum acţionezi tu în situaţii specifice şi cum poţi dezvolta comportamentul dorit.

4. Cum să îţi schimbi comportamentul
Învaţă cum să analizezi şi să modifici comportamentele tale nesănătoase în situaţii specifice (ex. adicţii)

5. Cum să comunici eficient
Află care sunt stilurile de comunicare, ce este asertivitatea şi cum poţi să comunici asertiv. Descoperă cum să oferi şi să primeşti un feedback constructiv.

6. Cum să interacţionezi cu ceilalţi
Învaţă să combini comunicarea asertivă, critica constructivă şi refuzul situaţiilor nedorite pentru a interacţiona eficient şi echilibrat în relaţiile tale (personale, profesionale, sociale sau familiale).

7. Managementul activităţilor zilnice
Află în ce fel se leagă dispoziţia ta de activităţile tale zilnice. Învaţă cum să îţi monitorizezi activităţile, cum să identifici şi cum să planifici activităţi noi pentru a fi mai mulţumit cu viaţa ta.

8. Cum să fii odihnit
Află noi informaţii despre somn şi igiena somnului. Identifică şi corectează factorii care menţin problemele tale de somn. Alege să fii odihnit!

9. Cum să iei decizii
Despre decizie şi paşii unui proces decizional cât mai eficient

10. Cum să îţi rezolvi problemele
Identifică soluţiile posibile şi planifică pe paşi rezolvarea problemelor tale.

Tu ce îţi doreşti de la tine însuţi?

Investiţia ta: 300 RON/ pachet 10 şedinţe de grup, achitat integral la prima întâlnire, sau 40 RON/şedinţă.

Eu sigur vreau sa merg la 8! :)) si apoi la 7 – FACEBOOK JOIN.

Pentru intrebari, puteti sa o contactati pe Magda, va raspunde cu drag.

Add comment

Citește direct în Inbox

+ cele mai recente articole
+ alte info faine
+ premii numai pentru abonați