Despre București

Ce caut io aici?! (atat o intrebare cat si o uimire) (clasic 🙂 cine stie, cunoaste)
De cateva saptamani implicarea mea in lumea asta se poate traduce prin scris. Scriu reclame. In fiecare zi preferabil. Nu-mi iese de fiecare data. Si fac asta intr-un context mai putin intalnit. Saptamana de saptamana pe biroul meu se aduna cate un A4 printat alb negru cu un brief. Asta se intampla luni. Iar pe finalul aceleasi saptamani iau metroul pentru a ajunge la una dintre agentiile unde am fost repartizata. Ma intalnesc cu cei 4 colegi de grupa si cu un practicant in domeniu. Publicitate.
Sentimentul de a prezenta, sau dupa caz de a-ti fi citite, primele tale idei legate de un produs (generic numit asa) pentru un anumit mediu in fata unor oameni care fac asta de, poate, mai bine de 10 ani este in acelasi timp ingrozitor cat si grozav. Pe de o parte, pret de cateva minute nu ai nici cea mai putin luminata idee despre ce se va intampla cand informatia a fost procesata de al tau critic pentru moment. E ca si cum vorbesti cu o persoana pe care o admiri suficient de mult incat sa-i apreciezi parerile, iar stomacul ti-e intors pe dos in asteptarea aprobarii, sau nu, a unei decizii pe care ai luat-o. Pe cealalta parte a taisului, rezultatul e clar benefic. Personal stiu sigur ca invat multe din seria “asa nu” si imi dezvolt toleranta la frustrare peste nivelul atins de cei 3 ani de voluntariat. O chestiune pe care nu toata lumea o poate. Pentru mine aceasta dezvoltare ma pregateste pentru situatii viitoare in care s-ar presupune sa intru in pamant sau sa fug, cand colo eu voi fi luptat.
Predominant capitala este cum m-am asteptat. Doar la nivel de detaliu unele lucruri pe care le-am anticipat sunt mai accentuate. Cum ar fi roboteii de noi cand circulam cu metroul, timpul care il petrec de la o destinatia la alta, numarul viitorului mediu de publicitate pe care ii ocolesc cand sunt singura pe strada, cantitatea de gunoi de pe trotuar din centru vineri seara, nerespectarea nici unui fel de reguli cand vine vorba de trafic – spre surprinderea mea din partea pietonilor, ritmul in care nimeni (exagerat) nu se opreste sa savureze, orice, totul.
Vreau sa fiu si la Cluj, sa fac cu oamenii mei ce facem de obicei. Ne simtim bine, ne bucuram de ce avem, sa admiram peretii cu prea multii cai verzi din parcuri. Realizez ca mi-e imposibil sa le fac deodata, asa ca ma mentin bine aici. Aceleasi vicii, aceasi eu, aceasi stare de spirit.
Am intrat la Scoala ADC*RO dupa ce timp de o luna (cumulat cred ca mai putin de 2 saptamani) am rastalmacit ale mele cunostinte pentru a rezolva testul. A fost si asta o reusita, desi ei ne spun ca nu. Au dreptate ca nu ar fi indicat sa ne atasam prea mult de acest succes infirm. Cand s-au terminat anii facultatii am stiut undeva ca e timpul meu pentru a ma uita pe harta. Am comparat ce-am vazut acolo cu ce era pe drum si mi-am dat seama ca vreau sa incerc sa merg pe unde s-a circulat mai rar. Eu tot spuneam celor din jur ca vreau sa stau in Bucuresti, sub o forma sau alta. Nimeni nu m-a bagat in seama. Dar au fost luati prin surprindere de aceasta mutare de perspectiva si schimbare de mediu din partea mea. Inclusiv eu, nu ma asteptam sa se intample atat de curand.
Sunt o schema de cuvinte in comparatie cu cate sentimente se aduna la fiecare rasarit. Cum scriam intr-o noapte unora, nimeni nu intreaba ce simti cand faci ceva. Nimeni nu-i curios ce ai simtit cand ai fumat prima tigara in gara orasului necunoscut in care vei locui, ce ai simtit cand ai intrat cu valizele in apartamentul care te va acoperi, cand inchizi usa de la camera inainte de plecare, cand pornesti cu trenul din gara, cand ai spus la telefon ca esti bine, cand ai avut primul tau spectacol, cand iesi din scara dimineata, cand ti-ai cumparat ceva ce iti doreai, cand ai iesit de la primul curs de dansuri care vroiai sa le inveti de cativa ani ……………. (completati spatiile libere)

Monthly Newsletter

It's like a magazine, delivered to your inbox.
Find out more

Add comment

Andra Magda

Writer with a degree in Psychology, living in the heart of Transylvania, I freelance for companies and publications.

I write about work, failure, personal experiments, and creative industries.

I don't use social media, but I do share updates via my monthly newsletter. It’s like a magazine, delivered to your inbox.

Andra Magda

Writer with a degree in Psychology, living in the heart of Transylvania, I freelance for companies and publications.

I write about work, failure, personal experiments, and creative industries.

I don't use social media, but I do share updates via my monthly newsletter. It’s like a magazine, delivered to your inbox.