Design is everywhere | 3 idei

Lifehacks and all the rest devin tot mai populare. Sa te folosesti de design pentru a-ti face viata mai frumoasa e aproape o stiinta combinata cu arta. De cativa ani gasesc obiecte gandite cu cap si interioare desenate cu scop. De la japonezi, care au inventat arta obiectelor inutile (lucruri realizate prin combinarea a doua elemente independente, in mare parte ies obiecte inutile sau greu de folosit in viata reala, dar de cele mai multe ori rezolva o problema – ex: pantofi cu umbrelute) si pana la pereti care canta.. avem multe de descoperit!

Astazi incep colectia cu 3 idei utile si faine.

Prima este o cana pentru ceai, una care in functie de stadiul prepararii ceaiului “se muta” de pe o parte pe alta. Exact, canile pot avea mai multe funduri daca vrem, cine s-ar fi gandit.. 😛 Pe langa faptul ca faci doua lucruri cu ajutorul unui singur recipient, te scuteste si de inconvenientele cauzate de site, capace si alte minuni, care de cele mai multe ori te “ajuta” doar sa patezi masa, sa dai pe tine s.a.m.d. :))

Al doilea obiect este tot pentru casa… dar pentru gradinarii iscuti… Multi oameni isi pun flori la geam, pe balcon si unde mai au loc. Nicolas Barreau si Jules Charbonnet au avut o idee foarte buna de a inova arta gradinaritului la bloc. Prin instalatia creata de dansii putem avea mai multe ghivece la acelasi geam, care pot ori acapara cat mai multa lumina solara, ori infrumuseta privelistea in locului blocului din fata. Instalatia poarta numele de Volet Vegetal.

Am ajuns in zona verde, zona cu foarte multa popularitate astazi… Ce mai poti inova aici cand toti ne gandim cum sa salvam ce mai este de salvat? Cat de simplu posibil, in loc sa vii cu obiecte din exterior intr-o zona verde, creezi spatiul de relaxare (sau ce o fi) din ce ai la dispozitie, adica… verde :)) Cine n-ar sta acolo la o tigara sau sa citeasca dintr-o carte?

Obiecte de design care sa ne imbunatateasca viata sa tot fie!

Andra Magda

I write about why we do what we do, how we work, failure, personal experiments, creative industries. Get the highlights: the best content I write, read, watch or listen. Monthly.

Add comment

Quotes and updates

Get the highlights

The best content I write, read, watch or listen. Monthly.

Not sure if it’s for you?


Andra Magda

Content Writer with a degree in Psychology, living in the heart of Transylvania.

I write about why we do what we do, how we work, failure, personal experiments, creative industries and send a monthly newsletter.