De ce e important să ne legăm singuri la șireturi

Un grup de adulti cu sindromul Down invata, de 8 ani, sa lege sireturi la pantofi.

Tanti, care se prezinta ca fiind HR, spune ca e important, ca le dezvolta abilitati de care au nevoie. Dar vine Alex, un actor iresponsabil, dat afara din casa de prietena lui, care accepta job-ul de a avea grija de acest grup si le spune ca “Hai ma, chiar vreti sa faceti asta? Nu mai bine ne distram?”.

Bineinteles ca grupul raspunde cu “nu” la prima intrebare si cu “da” la a doua. De aici porneste aventura dansului, impreuna cu grupul, ajung in probleme, intampina dificultati, dar in final reusesc sa aprecieze viata cu lucrurile simple, stiind ca se poate termina oricand, pentru oricine.

O poveste inspirata de un teatru suedez, un film pe care l-am vazut la Comedy Cluj.

In plina zi, dimineata pentru unii, eu eram la cinema cu inca vreo 5-6 oameni. Nu stiu ceilalti cum au vazut filmul, mie mi s-a parut dramatic pe alocuri, cliseic in multe scene, dar frumos ca reamintire ca exista lucruri mult mai importante de care uitam adesea…  La final mi-au cerut sa votez filmul. Problema a fost ca variantele dintre care aveam de ales erau toate cu “guri zambarete”, cat de bine/mult am ras, fiind un festival de comedie. Filmul nu a fost comedie, mai zambeai pe alocuri ca intelegeai ce se intampla dincolo de actiune, dar nu e comedie…

“The importance of tying your own shoes” este titlul in engleza, filmul este suedez.

Andra Magda

I write about why we do what we do, how we work, failure, personal experiments, creative industries. Get the highlights: the best content I write, read, watch or listen. Monthly.

Add comment

Quotes and updates

Get the highlights

The best content I write, read, watch or listen. Monthly.

Not sure if it’s for you?


Andra Magda

Content Writer with a degree in Psychology, living in the heart of Transylvania.

I write about why we do what we do, how we work, failure, personal experiments, creative industries and send a monthly newsletter.