Cum un simplu detaliu îți arată mai mult decât vrei despre celălalt

Exista o scena in House of Cards, de cateva secunde, in care Claire Underwood este trezita in mijlocul noptii pentru ca au gasit un posibil atacator. Cand se ridica in sezut, prima intrebare pe care o pune este legata de sotul ei, unde este, ce face, daca este in regula. Abia apoi intreaba ce s-a intamplat si de ce este trezita.

Acest mic detaliu mi se pare ca defineste intreaga lor relatie de cuplu. Sau, mai bine zis, parteneriatul dintre cei doi, pentru ca sunt partners in crime. ;))

De multe ori realizam lucruri neasteptate despre alte persoane cand le vedem in situatii de criza. Atunci putem vedea daca prima data se salveaza pe sine sau pe ceilalti, daca actioneaza egoist sau ceea ce spun prin cuvinte chiar este adevarat (legat de iubire sau prieteni).

O alta scena care imi vine in minte este din Love Building. (Daca nu l-ati vazut, va rog. PS: s-a facut si Alt Love Building, premiera anticipata in februarie 2015) La fel ca in cea din House of Cards si aici a fost vorba despre o scena in care un simplu detaliu a dat nota intregii relatii dintre cei doi aflati in cuplu. Un detaliu la care nu te gandesti ca poate sa dezvaluie atat de mult din adevar.

Mai multe cupluri au fost puse la o intrecere de alergare pentru a castiga o casa. Schema era ca trebuiau sa ramana impreuna tot timpul (aveau un picior comun sa zic asa). Fiind multe cupluri si distanta nu foarte scurta, pe traseu s-au intamplat lucruri. Si ii vedeai cum abandonau pentru ca nu mai puteau, dupa caz, cum isi abondonau partenerul sau il certau, cum se incurajau sau se sustineau carandu-se unii pe altii.

Cred ca daca cineva din cercul tau restrans actioneaza intr-un mod total suprinzator in sens negativ, intr-o situatie de criza, poti sa incepi sa-ti pui intrebari. Sau sa-l tii aproape daca te-a surprins placut peste masura.

Sunt curioasa daca aveti exemple de astfel de situatii si detalii care v-au facut sa va schimbati parerea despre cineva, intr-un sens sau altul. 🙂

0

Andra Magda

În fiecare zi de 11 trimit prietenilor o listă cu ideile principale extrase din materialele recomandate de mine, pe o anumită temă. Ușor de parcurs, ușor de reținut, alături de surse. Deseori sunt articole, uneori video, alteori recomand și cărți. Dacă vrei să ajungă și la tine, te poți abona aici.

păreri / obiecții / comentarii

Andra Magda

Scriu despre ce învăț și ce îmi doresc să ajungă la cât mai multă lume. Licențiată în Psihologie, lucrez ca om de comunicare în industrii creative și educație. Blogul și newsletter-ul sunt proiecte personale, care mă ajută și în munca mea. Nu cred în alb sau negru. Iubesc iarna.

Și mai multe colecții

Lista de la 11 dimineața

În fiecare zi de 11 trimit prietenilor o listă cu ideile principale extrase din materialele recomandate de mine, pe o anumită temă. Ușor de parcurs, ușor de reținut, alături de surse. Deseori sunt articole, uneori video, alteori recomand și cărți.


Articole viitoare