Dacă îți permiți să ieși la o bere joi seara, chiar nu ai de ce să te plângi

Tineri din Suedia, întrebați dacă trăiesc printre cei mai bogați sau cei mai săraci din lume, consideră că se află undeva în media populației, la mijloc, printre 7 miliarde de oameni. Când, de fapt, sunt în topul listei.

Anna Rosling Rönnlund, de 15 ani, a trimis fotografi în 250+ case, din 50 de țări, cu ajutorul cărora poate compara 40.000 de fotografii (până acum), care înregistrează aceleași aspecte ale vieții (135 la număr), pentru a afla dacă ce vedem „la televizor” reprezintă realitatea despre alte culturi.

A descoperit că, indiferent de locul în care trăiești, traiul tău este asemănător cu al celorlalți de oriunde din lume în funcție de statutul economic.

Oricât de mult avem impresia în țara asta că o ducem rău spre f rău, de fapt, multora ne merge mult mai bine decât credem. Vorba aia – dacă îți permiți să ieși la o bere joi seara, chiar nu ai de ce să te plângi.

Poate mi se pare, dar din ce observ în jurul meu, parcă mereu avem probleme – ceva de rezolvat, ceva ne lipsește – și nu reușim să ajungem „acolo”, unde totul e bine și frumos. Și dacă suntem „acolo”, unde e bine și frumos, tot avem ceva de comentat. Cum a fost la …? Bine, dar … . Ce mai faci? Bine, dar … .

Nu zic să nu vrei mai mult, să nu ceri mai mult. Dar între a te plânge că nimic nu-ți merge, a fi mereu nemulțumit și o atitudine proactivă – a încerca să schimbi ce nu-ți place, cât poți, cum poți – este o diferență. OK, avem probleme, dar înainte de toate avem atâtea motive să apreciem ce avem.

Sharing is knowledge
4Shares
3

Add comment

Andra Magda

Content Writer with a degree in Psychology and 10 years experience as a Marcom pro. in creative industries, education, and entertainment. Living in the heart of Transylvania.

Monthly Newsletter

Themed. Curated. Brief. 

A list of highlights from the best pieces of content on info I want more people to know / question / debate. Not sure if it’s for you?


Future articles & more