Bine, dar

Ai observat cum parcă ne-am transformat toți în mici critici? 🙂

Fii atent în jurul tău, printre colegi, prieteni, vecini, străini, și observă felul în care răspund la întrebări.

Am impresia că toată lumea simte nevoia să aducă cel puțin o critică la ce se întâmplă. 

  • Cum a fost la […]? Fain, dar… un pic cam cald / frig, puțină / multă lume.
  • Cum e […]? Bun, dar… cam sărat / nesărat, cald / rece, mult / puțin.
  • Ce mai faci / Cum ești? Bine, dar… nu mai prea am timp de nimic / păcat de vremea asta / dacă ar fi azi vineri etc.

Ai prins ideea. Orice întreb, aflu că e ok în general, dar…

Nimic nu ne convine. Nimic nu e perfect.

Am impresia că ne plângem prea mult și scoatem mult prea des în evidență aspecte negative și neînsemnate, care nici măcar nu sunt probleme reale. 

Că e vineri. Sau că plouă.

Uităm de toate părțile bune. De toate motivele pentru care te poți bucura sincer în fiecare zi. Și de toate motivele pentru care chiar nu ai nicio scuză să te plângi sau să nu fii fericit.

Ce e și mai curios e că dacă ești un pic mai bine dispus lumea așteaptă un răspuns și pentru asta. Adică nu poți fi atât de fericit doar pentru că exiști și azi e o zi frumoasă. Trebuie să ai un motiv.

Și uite așa trec zilele frumoase pe lângă noi, momentele minunate și simple cu oameni dragi, iar noi nu le băgăm în seamă că suntem mult prea ocupați să fim nemulțumiți.

Atât timp cât ai unde dormi și ce mânca, ești sănătos, ai câțiva oameni apropiați lângă tine, chiar nu cred că îți permiți să uiți cât de faină e viața ta și că ai toate motivele din lume să fii fericit. Celelalte sunt bonusuri.

Temă pentru acasă

Încearcă exercițiul ăsta. Încearcă să vezi toate aspectele din viața ta cu care nu trebuie să-ți bați capul zi de zi. Aspecte pe care nici măcar nu le mai apreciezi fiindcă le consideri normale și te concentrezi prea mult pe tot ce nu e bine, tot ce nu e cum „trebuie”, tot ce nu ai, tot ce îți dorești.

Dar cum rămâne cu toate lucrurile pe care le ai? Dacă le iei în considerare, s-ar putea să-ți vezi viața cu totul altfel și să-ți dai seama că ai toate motivele de bucurie.

| sursă foto.

0

Andra Magda

În fiecare zi de 11 trimit prietenilor o listă cu ideile principale extrase din materialele recomandate de mine, pe o anumită temă. Ușor de parcurs, ușor de reținut, alături de surse. Deseori sunt articole, uneori video, alteori recomand și cărți. Dacă vrei să ajungă și la tine, te poți abona aici.

păreri / obiecții / comentarii

Andra Magda

Scriu despre ce învăț și ce îmi doresc să ajungă la cât mai multă lume. Licențiată în Psihologie, lucrez ca om de comunicare în industrii creative și educație. Blogul și newsletter-ul sunt proiecte personale și egoiste, care mă ajută în munca mea. Nu cred în alb sau negru. Iubesc iarna.

Și mai multe colecții

Lista de la 11 dimineața

În fiecare zi de 11 trimit prietenilor o listă cu ideile principale extrase din materialele recomandate de mine, pe o anumită temă. Ușor de parcurs, ușor de reținut, alături de surse. Deseori sunt articole, uneori video, alteori recomand și cărți.


Articole viitoare