Băieții Sparks

Vreau sa va fac cunostinta cu Sparks. Stiu ca poate voi sunteti cu mult inaintea mea, dar eu abia de curand am avut prima intalnire cu ei. Cu Russell Mael si Ron Mael. Cu vocalistul si cu omul de la clape. Cu cel care sta in lumina reflectoarelor si cu cel din spate. Cu cel extrovertit si cu cel ciudat.

Sparks, trupa pe care cei doi au format-o, are un stil muzical aparte. Auzisem de ei de ceva vreme, dar tot uitasem sa ii ascult. Aveam deja formata o impresie cum ca imi va placea muzica lor, insa nu m-am asteptat sa fiu atat de incantata. Imi place pentru ca sunt creativi, iar videoclipurile lor sunt ciudate si in acelasi simple. Sunt un amestec de rock si pop care au facut istorie. Au 21 de albume scoase, iar dupa 50 de ani inca au concerte. Si nu doar concerte. In 2008 si-au pus intrebarea ce ar putea face ce nici o alta trupa nu s-ar gandi si au venit cu ideea de a canta absolut toate piesele de pe toate albumele intr-un turneu. Asta inseamna un album intr-un concert.

un videoclip cel putin ciudat

piesa care i-a facut faimosi

Imi plac atat de mult incat nu m-am putut abtine sa nu va spun de ei.

Andra Magda

I write about why we do what we do, how we work, failure, personal experiments, creative industries. Get the highlights: the best content I write, read, watch or listen. Monthly.

7 comments

  • Baietii Sparks imi sunt dragi din 1995, de cand scoteau Gratuitous Sax (nu pomenesc anume nicio piesa, pentru mine tot albumul e o minunatie). Pe urma i-am regasit de-a lungul anilor 2000, cu trei albume absolut revolutionare – Lil’Beethoven, Hello Young Lovers si Exotic Creatures of the Deep. Nici nu stiu ce e mai seducator la ei, muzica inventiva si complexa sau versurile ironice si autoironice (Ron Mael), mult peste media de inteligenta a genului pop de la care se incapataneaza sa se revendice, desi in vremea din urma i-au spart granitele din ce in ce mai vizibil (vezi The Seduction of Ingmar Bergman). Ii recomand tuturor din toata inima.

  • Ascult muzica lor de prin 94, cand ii dadeau in fiecare saptamana pe MTV sau Viva. Ma pot considera un adevarat fan, evident ca in adolescenta au fost cel mai important lucru din viata mea. Nu pot sa descriu senzatiile pe care le aveam la inceputul anilor 2000, atunci cand mergeam la internet cafe sa gasesc informatii despre ei…Nu mai zic ca nu se gasea muzica cu ei. Mult timp m-am multumit cu sample-urile de 30secunde de pe site-urile care vindeau muzica, gen yahoo.

    Vestea buna e ca anul asta se pare ca scot doua albume! 🙂

Quotes and updates

Get the highlights

The best content I write, read, watch or listen. Monthly.

Not sure if it’s for you?


Andra Magda

Content Writer with a degree in Psychology, living in the heart of Transylvania.

I write about why we do what we do, how we work, failure, personal experiments, creative industries and send a monthly newsletter.