Austin din Austin și ziarele cu blackout

Creativitatea de dragul ei nu este o activitate de ignorat. Beneficiile cumulate sunt inzecit mai multe decat costurile. De multe ori ai vazut oameni facand lucruri, aparent fara nici un rost, doar pentru a se distra sau pentru a-si folosi mintea in scopuri creative.

Asa se intampla si in cazul lui Austin Kleon, un artist al vremurilor noastre. Un individ care se foloseste de cele mai simple mijloace pentru a crea ceva nou. Este originar din Ohio, iar acum s-a stabilit in orasul care ii poarta numele – Austin, Texas. Este unul dintre cei mai interesanti oameni de pe internet (brainpickings.org), un scriitor si un artist deopotriva, care se foloseste de cuvinte si imagini in acelasi timp, dupa cum chiar el se descrie.

Proiectul sau cel mai cunoscut este Newspaper Blackout. Descrierea acestuia intr-o formula matematica ar fi Newspaper + Marker = Poetry.

Ceea ce inseamna ca iei un articol de ziar, acoperi cuvintele care nu te intereseaza si creezi un nou text cu un alt sens. Mai multe despre ce face si ceea ce il inspira gasiti aici.

Add comment

Citește direct în Inbox

Nu uita să te abonezi la Newsletter. Îl primești max. o dată pe săptămână.