Asta-i tinerețea noastră

Pareri, mai ferme, mai domoale, despre ce inseamna sa fii tanar in secolul 21 auzim in fiecare zi. Fie ca vedem aceleasi reactii cand vine vorba de munca, aceeasi dezamagire cand vine vorba de scoala sau aceeasi curiozitate cand vine vorba de muzica. Suntem tineri acum, iar asta ne influenteaza automat si radical destinul.

Kenneth Lonergan a scris un text, in 1996, pe care l-a numit „This is our youth”. Textul a ajuns sa fie interpretat in multe sali de teatru, iar anul acesta a ajuns pentru prima data in Romania.

Actorii romani care dau viata personajelor create de Lonergan sunt figuri cunoscute, mai ales tinerilor. Ioana Blaj, Paul Ipate si Conrad Mericoffer. Scenografia este scrisa de Ana Ularu, iar regia este semnata de Radu Iacoban.

Povestea care a prins viata este a unor tineri, care intr-o singura noapte trec pe neasteptate de la stadiu de tineri rebeli si fara griji la cel de adulti tineri si maturi. Ei comit greseli, incearca sa le repare, iar in tot procesul au mai multe momente de A-ha! despre ei insisi, cat si despre viata.

Desi o piesa scrisa acum mai bine de 15 ani, descoperim, surprinsi sau nu, ca inca sta in picioare. Cel putin in cazul tarii noastre.

Add comment

Citește direct în Inbox

+ cele mai recente articole
+ alte info faine
+ premii numai pentru abonați