Am purtat doar 6 (șase) obiecte vestimentare timp de o lună și n-am pățit nimic

De foarte mulți ani auzisem de experimentul cu 6 items or less. Dar nu mă gândeam că o să-mi iasă vreaodată. Cel mai mult, mă gândeam să-l încerc o lună când plec din țară. 🙂 Am fost plecată o lună odată și am planuri să repet experiența în alte locuri. 😉 Mi s-a părut argumentul perfect, pentru simplul fapt că nu mai cari chiar atâtea. N-a ieșit călătorind, a ieșit luna trecută.

Îmi venise o idee pentru un sistem de închiriere de haine de zi. Așa mi-am amintit de mai multe experimente vestimentare și m-am hotărât să-l încerc pe cel mai la îndemână: 6 items or less.

Regulile jocului

 1. alege maxim 6 obiecte vestimentare pe care să le porți zi de zi timp de o lună
 2. odată alese, nu le mai poți schimba pe durata experimentului
 3. ai și categorii de obiecte la care nu ești limitat: lenjerie, costume de baie, haine de antrenament, geci, uniforme de lucru, papuci și accesorii
 4. ai voie să porți mai multe obiecte de același fel doar dacă sunt identice
 5. nu poți merge la cumpărături în această perioadă

Ce am ales eu

 1. o pereche de blugi bleumarin
 2. o rochie neagră simplă
 3. 3 bluze
  • 1 neagră simplă
  • 1 neagră cu linii albe
  • 1 neagră cu model colorat
 4. un tricou negru simplu

De ce m-am apucat

 • oricum eram într-o perioadă în care mi-am golit mare parte din dulap
 • deși acum îmi plac absolut toate hainele pe care le mai dețin, tot mai am câteva care-mi plac mai mult decât altele și le-am ales în funcție de asta
 • am fost pur și simplu curioasă să văd ce se întâmplă, mai ales dacă cuiva îi pasă
 • am avut și un mic/mare avantaj: momentan lucrez de acasă

Ce am învățat

 • nimeni nu-i curios. și dacă cineva e curios că umbli cu același haine, cred că are mult tupeu să comenteze legat de asta 🙂 cum, de exemplu, încă îmi recomandă fetele să mă machiez, deși nu-mi aduce vreo valoare obiceiul.
 • nu ai la ce te gândi când te îmbraci. 😀 pe modelul celor care și-au creat uniforme personale ca să nu-și bată capul cu asta și dacă ai doar șase opțiuni, ți-e f clar dinainte ce o să porți într-o zi.
 • nu știu dacă per ansamblu economisești atât de mult timp pe cât ai crede. speli mult mai des. deci și consumi mai multe resurse, gen apă. ceea ce nu e un lucru bun.
 • nu m-am simțit deloc limitată și nu m-am plictisit. ba dimpotrivă. alegând doar dintre obiectele care-mi plac perioada asta cel mai mult, în fiecare zi m-am simțit f bine cu mine. 🙂
 • chiar cred că e mai important să te simți bine când ieși din casă decât să fii diferit în fiecare zi.

Cred că după luna 1 continui și cu cea de a doua. 🙂

| sursă foto

0

Andra Magda

În fiecare lună aleg o temă despre care trimit prietenilor o listă cu cele mai faine materiale găsite de mine. Dacă vrei să ajungă și la tine, te poți abona aici.

păreri / obiecții / comentarii

Cine ce mai zice

Lista de la 11 dimineața

În fiecare lună aleg o temă despre care trimit prietenilor o scurtă listă cu cele mai faine materiale găsite de mine – ca un newsletter tematic și lunar. Pleacă spre abonați în fiecare zi de 11.


Andra Magda

Lucrez ca om de comunicare în industrii creative. În timpul liber învăț să scriu. Vreau să-mi transform munca în fapte bune pentru ceilalți. Iubesc iarna.