Adulții nu

Pe facebook am vazut o imagine pe care era scris asa: “inca de la varsta prescolara, copiii dobandesc abilitatea de a face diferenta intre realitate si fantezie”, reactia mea imediata a fost: adultii nu. Sau o pierd undeva pe parcurs.

Cel mai bun exemplu: revistele de fashion. Nu are rost sa spun de cate ori am auzit revolte cum ca ce vedem la TV sau in reviste nu reprezinta realitatea, ca sunt doar minciuni, exagerari si asa mai departe. Partea interesanta e ca cei care lucreaza la acele reviste nu pretind ca ei prezinta realitatea. Ei stiu foarte bine ce fac.

Ca intr-un film, nimeni nu pretinde ca asa e realitatea, filmul e facut sa te atraga, revista e pusa cap coada sa creeze o lume la care tu sa aspiri, sa-ti doresti sa faci parte din ea. Vedetele, manechinele nu vor arata niciodata la fel de bine cum o fac in paginile unei glossy. Totul este acolo sa-ti lase o impresie, e pura fantezie. Nu e realitate.

Asa ca urmatoarea data cand auzi pe cineva ca se plange de asta, aminteste-ti ca toata lumea stie ca revistele creeaza o lume inaccesibila si ireala, mai ales cei care o fabrica. Nimeni nu vrea sa te minta, sa te insele, o spun fatis si cei mai mari din industrie. Este treaba ta sa te lasi inselat si adulmecat. 😉

0

Andra Magda

În fiecare zi de 11 trimit prietenilor o listă cu ideile principale extrase din materialele recomandate de mine, pe o anumită temă. Ușor de parcurs, ușor de reținut, alături de surse. Deseori sunt articole, uneori video, alteori recomand și cărți. Dacă vrei să ajungă și la tine, te poți abona aici.

păreri / obiecții / comentarii

Andra Magda

Scriu despre ce învăț și ce îmi doresc să ajungă la cât mai multă lume. Licențiată în Psihologie, lucrez ca om de comunicare în industrii creative și educație. Blogul și newsletter-ul sunt proiecte personale și egoiste, care mă ajută în munca mea. Nu cred în alb sau negru. Iubesc iarna.

Și mai multe colecții

Lista de la 11 dimineața

În fiecare zi de 11 trimit prietenilor o listă cu ideile principale extrase din materialele recomandate de mine, pe o anumită temă. Ușor de parcurs, ușor de reținut, alături de surse. Deseori sunt articole, uneori video, alteori recomand și cărți.


Articole viitoare