Actrița care poate fi oricine în câteva secunde

Actrita care poate fi oricine in cateva secunde este si actrita mea favorita.

M-am indragostit de vocea ai auzind-o, din intamplare, intr-un film. Era vocea care nara povestea in acel moment si a trebuit sa astept putin pana sa vad cui ii apartine. Meryl Streep.

De asta o admir si de asta a primit pana acum peste 100 de premii si aproape 20 de nominalizari la Oscar. Pentru ca ea cand joaca un personaj isi schimba si vocea, tonalitatea, ritmul. I se pare ca ar fi necinstit fata de personajele interpretate sa le joaca cu vocea ei.

Ellen (The Ellen Show) spune tuturor ca Meryl poate sa faca orice, ca poate fi dramatica, sexy, amuzanta, iar ca sa demonstreze asta face unul dintre jocurile din show-ul sau. Streep citeste trei texte banale cu trei voci, care sunt oricum, dar banale nu. Poti vedea cum nu ii ia mai mult de o secunda sa gaseasca acea atitudine de care are nevoie pentru a citi textul ca pe un rol.

Iar ca sa intelegi pe deplin afirmatia vezi si Julie & Julia, Iron Lady, The Devil Wears Prada, Adaptation. La fel ca Johnny Depp si ea se transforma pentru fiecare rol, iar astea sunt putinele din filmele sale in care este complet diferita.

Vineri, 24 ianuarie, vine si la noi ultimul sau film August: Osage Country, pentru care, ghiciti ce?, a fost nominalizata la Oscar.  Este povestea unei familii disfunctionale, cu lucrurile marunte care nu se vad, dar care ne fac viata. Nu mai zic mai multe, nu mai citesc mai multe, vreau sa-l vad inainte. Tot ce mai stiu e ca Tracy Letts, autorul cartii dupa care a fost facut filmul, a luat un Pulitzer pentru acelasi titlu.

Lecturi suplimentare:

Tracy Letts

Meryl Streep

NY Times review

0

Andra Magda

În fiecare zi de 11 trimit prietenilor o listă cu ideile principale extrase din materialele recomandate de mine, pe o anumită temă. Ușor de parcurs, ușor de reținut, alături de surse. Deseori sunt articole, uneori video, alteori recomand și cărți. Dacă vrei să ajungă și la tine, te poți abona aici.

păreri / obiecții / comentarii

Andra Magda

Scriu despre ce învăț și ce îmi doresc să ajungă la cât mai multă lume. Licențiată în Psihologie, lucrez ca om de comunicare în industrii creative și educație. Blogul și newsletter-ul sunt proiecte personale și egoiste, care mă ajută în munca mea. Nu cred în alb sau negru. Iubesc iarna.

Și mai multe colecții

Lista de la 11 dimineața

În fiecare zi de 11 trimit prietenilor o listă cu ideile principale extrase din materialele recomandate de mine, pe o anumită temă. Ușor de parcurs, ușor de reținut, alături de surse. Deseori sunt articole, uneori video, alteori recomand și cărți.


Articole viitoare