35 de citate despre 25% din populație: introvertiții

35 citate despre introvertiti sau lucruri spuse de ei despre ei (link)

25% din indivizi sunt introvertiti (via), iar eu ma numar printre ei si sunt mandra de asta! Daca cititi citatele poate intelegi de ce. Sau poate nu. Fiind extrovertiti, unii nu stiu sa aprecieze lumea celor introvertiti si li se pare bizara. Timp in care noi intelegem cum e lumea lor, dar nu ne si intereseaza.

La un training de leadership, trainerul mi-a gresit rezultatul si mi-a spus ca sunt extro. Iar cand i-am spus ca e imposibil, toata sala s-a uitat la mine ca si cum s-ar mira ca am curaj sa recunosc asta.

Din lista de mai sus, cel mai mult imi plac citatele din Susan Cain (autoare a New York Times bestseller-ului “Quiet”). Ea a tinut si o prezentare pe tema asta pentru TED: The power of introverts.

Are si un quiz rapid sa afli cu cine tii (tine minte cate raspunsuri de true si false dai ca nu ti le memoreaza :)) )

Ca sa va confirm/infirm niste teorii, iata cateva idei:

  • este adevarat nu avem rabdare la small talk. Cel putin mie mi se pare inutile si plictisitoare. De multe ori lumea face astfel de conversatii caci are impresia ca “asa trebuie”, dar nu realizeaza ca E OK sa ne vedem fiecare de ale lui dupa ce ne-am salutat, chiar prinsi in acelasi spatiu fiind.
  • introvertitii nu sunt singuratici sau anxiosi. Pur si simplu se simt bine si cand sunt singuri, si cand sunt cu alti oameni. Pentru ca au o lume interioara foarte animata, nu se plictisesc niciodata singuri. In timp ce extrovertul e dependent de prezenta celorlalti si nu-i place sa stea singur.
  • Jarod Kintz zice o chestie foarte amuzanta. Eu fac la fel (spun o chestie socially akward) si ma distrez de reactiile oamenilor :)) In comparatie cu extrovertitii, noi nu avem nevoie de confirmari sociale sau culturale pentru a ne valida deciziile si stilul de viata.

Cam atat ca am impresia ca ma fac promoter :))

0

Andra Magda

În fiecare zi de 11 trimit prietenilor o listă cu ideile principale extrase din materialele recomandate de mine, pe o anumită temă. Ușor de parcurs, ușor de reținut, alături de surse. Deseori sunt articole, uneori video, alteori recomand și cărți. Dacă vrei să ajungă și la tine, te poți abona aici.

păreri / obiecții / comentarii

Andra Magda

Scriu despre ce învăț și ce îmi doresc să ajungă la cât mai multă lume. Licențiată în Psihologie, lucrez ca om de comunicare în industrii creative și educație. Blogul și newsletter-ul sunt proiecte personale, care mă ajută și în munca mea. Nu cred în alb sau negru. Iubesc iarna.

Și mai multe colecții

Lista de la 11 dimineața

În fiecare zi de 11 trimit prietenilor o listă cu ideile principale extrase din materialele recomandate de mine, pe o anumită temă. Ușor de parcurs, ușor de reținut, alături de surse. Deseori sunt articole, uneori video, alteori recomand și cărți.


Articole viitoare