Cei 3 roboți pe care i-am cunoscut până acum

EFPSA Congress Romania 2014 este cel mai mare eveniment european al studentilor la Psihologie. Anul acesta a fost la a 28-a editie si a fost pentru prima data organizat in Romania. Am adunat sub acelasi acoperis aproape 400 de studenti si practicanti, care au invatat despre si au dezbatut teme din sfera „Development & Technology”.

Campania de promovare a avut in centru un personaj creat special pentru aceasta tema, pe care l-am numit Robo-Dino, iar „We have a Robot Dinosaur” a devenit expresie de baza. Dar „We have a Robot Dinosaur” nu merge daca este doar o expresie, asa ca ne-am asigurat ca asta chiar se va intampla. Deci l-am luat cu noi pe Pleo, cel mai simpatic dintre simpatici. Un robot mic, care functioneaza pe baza de senzori, care poate fi educat si poate invata in functie de mediu si experientele pe care le are, dezvoltandu-si o personalitate proprie. Desi numele sau oficial este Pleo, la congres nimeni nu il striga asa, era Robo-Dino pentru toata lumea. Acum toti ne dorim un dinozaur robot ca animal de casa. 🙂

Faceti cunostinta:

Ce zice omul in video ni s-a intamplat si noua. Imi amintesc cand a trebuit sa-l trezesc prima data si l-am dus din camera in locul unde il prezentam participantilor, desi dormea, ma simteam ca si cum as avea grija de o vietate. Plus ca al nostru se enerva mult mai tare cand il trageam de coada. Desi nu e recomandat, era primul lucru pe care toti il incercau. Am avut si noi discutii despre pret, iar concluzia este ca poti sa iti achitionezi unul la acelasi pret ca al unui animal de companie.

Pe langa Pleo, unul dintre profesori a luat foarte in serios tema de anul acesta si a venit la prelegerea pe care a tinut-o cu Nao de mana. Din pacate, eu nu am ajuns la prelegere sa va descriu exact ce simti cand vezi un om care tine de mana un robotel care merge si vorbeste singur. Dar mi-au povestit colegii cum a facut el introducerea prelegerii, dupa care s-a asezat frumos in fund exact ca un copil.

Asadar, faceti cunostinta:

Cel de al treilea, cel mai micut, care este folosit mai adesea pentru interactiunea cu copiii, este Keepon. Foarte simpatic si el. Si iata-l cum danseaza:

Pana acum ceva ani eram destul de contrariata de tehnologie, dar de ceva vreme incoace incep sa ma imprietenesc serios cu ea. De curand am ajuns la un eveniment organizat de ClujHub, numit Tech Makers & Designers, unde s-a vorbit despre masina viitorului si 3D printing. Subiecte la fel de interesante ca roboteii astia faini. Poate intr-un post viitor si despre cum va arata viitorul in aceste doua arii. 😉

Add comment

Citește direct în Inbox

Nu uita să te abonezi la Newsletter. Îl primești max. o dată pe săptămână.