Citeam un articol gen : “… treburile urgente se rezolvau in zile, nu minute.” Da, asta inseamna comunicare a secolului 21, sa rezolvi si sa comunici ce vrei in cateva minute. De la fix, tv la mobil si internet. Vestile circula mai repede, informatia se afla in momentul in care lucrurile se petrec. Toate lucrurile evolueaza in favoarea noastra, se spune.

Ca noi sa avem mai mult timp liber, pentru noi. Dar cu toata comunicarea asta, afli mai mult, vrei mai mult, deci ai mai multe de rezolvat. Chiar daca treburile urgente se rezolva in cateva minute, ai o gramda de chestii urgente si asta, cumulat iti ia zile. Deci tot acolo esti :)) Cu evolutia tehnologiei se va ajunge ca omul sa nu mai faca nimic si totusi nu are timp de nimic. Io nu inteleg cum vine asta 🙂 Nu mai putem pleca de acasa fara telefonul mobil, asta cel putin – daca nu vorbim de laptop, mp3, foto aparat – ca sa ne fie mai bine. Sporesc calitatea vietii sau o degradeaza ? Daca ne gandim ca o sporesc e ok si nu e cand vezi in jurul tau oameni care de asta isi atarna viata, oameni care atunci cand vad o lama cred ca e oaie, dar se pricep la a construi site-uri. Toata comunicarea asta tehnologica ne ajuta sa gasim persoana care vrem in cateva minute, dar cautam in mare parte pe cineva doar atunci cand avem nevoie. Cum ramane cu vizitele personale in care doar vrei sa afli ce mai face prietenul tau, la o poveste personala cand poti privi persoana in ochi ? Acum e prea multa lene, de ce sa ma misc din fotoliu (in care dorm, mananc, lucrez si invat) cand pot vorbi cu oricine pe mess ? Multe lucruri se bat cap in cap, ai nevoie de toate (si asta depinde, ca poate ai numai impresia) dar cel mai bine e sa nu uitam de niciuna, sa stim ce-i esential sa facem. Heh` asta-i alta discutie 😀 poate mai incolo. Acum treb sa plec ca am o treaba urgent de rezolvat :))

Zi faina de 1 MAI MUNCITORESC !

0

Andra Magda

În fiecare zi de 11 trimit prietenilor o listă cu ideile principale extrase din materialele recomandate de mine, pe o anumită temă. Ușor de parcurs, ușor de reținut, alături de surse. Deseori sunt articole, uneori video, alteori recomand și cărți. Dacă vrei să ajungă și la tine, te poți abona aici.

păreri / obiecții / comentarii

Andra Magda

Scriu despre ce învăț și ce îmi doresc să ajungă la cât mai multă lume. Licențiată în Psihologie, lucrez ca om de comunicare în industrii creative și educație. Blogul și newsletter-ul sunt proiecte personale și egoiste, care mă ajută în munca mea. Nu cred în alb sau negru. Iubesc iarna.

Și mai multe colecții

Lista de la 11 dimineața

În fiecare zi de 11 trimit prietenilor o listă cu ideile principale extrase din materialele recomandate de mine, pe o anumită temă. Ușor de parcurs, ușor de reținut, alături de surse. Deseori sunt articole, uneori video, alteori recomand și cărți.


Articole viitoare